ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Προδρόμου: Βέβαιη η καταδίκη της Τουρκίας- Διπλωματικός μαραθώνιος για την έκθεση Ευρ. Συμβουλίου

Π. Προδρόμου: Βέβαιη η καταδίκη της Τουρκίας- Διπλωματικός μαραθώνιος για την έκθεση Ευρ. Συμβουλίου

Διπλωματικός μαραθώνιος στις Βρυξέλλες, αφού εντός της νύχτας της Πέμπτης (20/6), αναμένεται να εκδοθεί η έκθεση συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Omega, την Πέμπτη (20/6), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, παρουσιάστηκε βέβαιος για καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ταυτόχρονα η στήριξη του προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Προδρόμου, εξήγησε ότι αναμένεται η τελική μορφή της έκθεσης, ενώ ανέφερε ότι για πρώτη φορά γίνεται λόγος για συνέπειες που θα υποστεί η Τουρκία για την καταπάτηση και περιφρόνηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ παρευρέθηκε και στη σύνοδο ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο δεν αντέδρασε στο ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ότι και το κόμμα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών έχει σαφή θέση.

Αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, είναι η τελική μορφή της έκθεσης.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top