Έξω από τη Ρόδο το Γιαβούζ και πλέει προς το νησί μας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έξω από τη Ρόδο το Γιαβούζ και πλέει προς το νησί μας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το ταξίδι του προς τον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας συνεχίζει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων, που κάλεσαν την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις, ειδάλλως θα επιβληθούν μέτρα εις βάρος της.

Το «Γιαβούζ» έπλεε το μεσημέρι της Κυριακής 23/06 στο Αιγαίο, κοντά στα τουρκικά παράλια, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, όπως φαίνεται και από τον χάρτη του marinetraffic.com.

Το πλοίο δεν έμεινε απαρατήρητο, καθώς ήταν ορατό και στην Ρόδο, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr.

Η Τουρκία έχει πει ότι το Γιαβούζ θα επιχειρήσει γεώτρηση στο βορειοανατολικό τμήμα της Κύπρου.

Η Άγκυρα έχει προγραμματίσει την έναρξή της στις αρχές Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα φτάσει σε βάθος 3.300 μέτρων.

Από protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Η ΕΕ  στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμεί να συμμετέχει με σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ΗΕ για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE