Έξω από τη Ρόδο το Γιαβούζ και πλέει προς το νησί μας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έξω από τη Ρόδο το Γιαβούζ και πλέει προς το νησί μας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το ταξίδι του προς τον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας συνεχίζει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων, που κάλεσαν την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις, ειδάλλως θα επιβληθούν μέτρα εις βάρος της.

Το «Γιαβούζ» έπλεε το μεσημέρι της Κυριακής 23/06 στο Αιγαίο, κοντά στα τουρκικά παράλια, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, όπως φαίνεται και από τον χάρτη του marinetraffic.com.

Το πλοίο δεν έμεινε απαρατήρητο, καθώς ήταν ορατό και στην Ρόδο, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr.

Η Τουρκία έχει πει ότι το Γιαβούζ θα επιχειρήσει γεώτρηση στο βορειοανατολικό τμήμα της Κύπρου.

Η Άγκυρα έχει προγραμματίσει την έναρξή της στις αρχές Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα φτάσει σε βάθος 3.300 μέτρων.

Από protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Νέο Δελχί: «Η Κύπρος μπορεί να γίνει η αξιόπιστη γέφυρα μεταξύ ΕΕ και Ινδίας»

ΠτΔ από Νέο Δελχί: «Η Κύπρος μπορεί να γίνει η αξιόπιστη γέφυρα μεταξύ ΕΕ και Ινδίας»

Η ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ινδίας αποτελούν βασική προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η διμερής συνεργασία Κύπρου – Ινδίας ενισχύεται και εμβαθύνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE