Συνεχάρη τον Ιμάμογλου ο Ερντογάν

Συνεχάρη τον Ιμάμογλου ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και νικητή των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, στέλνοντας το μήνυμα ότι αποδέχεται πλέον το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού πίεσε για την ακύρωσή του στην πρώτη ψηφοφορία στις 31 Μαρτίου.

«Συγχαίρω τον Εκρέμ Ιμάμογλου που κέρδισε τις εκλογές σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

“Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τους στόχους μας που θέσαμε για το 2023 την επόμενη περίοδο όπως και προηγουμένως, στο πλαίσιο των αρχών του κυβερνητικού συνασπισμού, χωρίς να υποχωρούμε από την δημοκρατία, την υπεροχή του δικαίου, την ειρήνη στη χώρα μας, την ευημερία και την σταθερότητα”, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.