ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Έπεσε» η αυλαία – Η πιο βαριά ποινή στα χρονικά της Κύπρου επιβλήθηκε στον πρώτο κατά συρροή δολοφόνο

«Έπεσε» η αυλαία – Η πιο βαριά ποινή στα χρονικά της Κύπρου επιβλήθηκε στον πρώτο κατά συρροή δολοφόνο

Η μεγαλύτερη ποινή που επέβαλε ποτέ από κυπριακό δικαστήριο, επιβλήθηκε την Δευτέρα (24/6) στον Νίκο Μεταξά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

Της Γεωργίας Παππούτα

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε στις 24 Ιουνίου 2019 ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σχετικά με τους φόνους της Μαρί Ρόουζ και της 6χρονης κορούλα της, Σιέρρα, της Arian Palanas Lozano και της Maricar Valdez Arquila, όλες από τις Φιλιππίνες. Επίσης, της Livia Florentina Bunea 36 ετών και της 8χρονης κόρη της, Elena Natalia Bunea από την Ρουμανία και της Asmita Khadka Bista, 30 ετών από το Νεπάλ.  

Οι πέντε ποινές θα είναι διαδοχικές και οι άλλες θα συντρέχουν. Ουσιαστικά οι ποινές για μητέρες με παιδιά θα συντρέχουν και οι άλλες είναι διαδοχικές.

O 35χρονος κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής. 

«Όσο αφορά στο αδίκημα φόνου εκ προμελέτης δεν τίθεται ζήτημα. Ο κώδικας προνοεί ποινή φυλάκισης δια βίου. Είναι υποχρεωτική και δεν αφήνει περιθώριο στο Δικαστήριο», αναφέρε ο δικαστής. 

Καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης δια βίου σε κάθε μια από τις επτά κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, σημείωσε επίσης.

Θυμίζουμε ότι εντός της αίθουσας του Κακουργιοδικείου, ακούστηκαν φρικτές λεπτομέρειες για τους τρόπους που προκάλεσε τον θάνατο των θυμάτων του ο Νίκος Μεταξάς, ενώ αναγνώστηκαν και καταθέσεις του ιδίου.

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κατά συρροή δολοφόνος για να απολογηθεί και με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγνώμη για τις απεχθείς του πράξεις.

Το δικαστήριο διέκοψε για διάστημα περίπου δύο ωρών την διαδικασία και στην συνέχεια επέστρεψε για να επιβάλει ποινή στον Νίκο Μεταξά.

Η μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι σήμερα από κυπριακό δικαστήριο, ήταν στους καταδικασθέντες για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας (23/6/2012), Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδη. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας — Αμμοχώστου τους είχε καταδικάσει στις 7 Φεβρουαρίου του 2014, σε πεντάκις ισόβια φυλάκιση. 

Ο δράστης είχε εκτελέσει και τα 5 θύματα εν ψυχρώ σε χρονικό διάστημα 19 δευτερολέπτων. Έριξε εναντίον τους 14 φορές με πιστόλι τύπου Glock. Τα θύματα ήταν τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι φρουροί του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top