Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Την Τρίτη 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νικητής της διαδικασίας διαδοχής της Τερέζα Μέι στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα.

 
Η επίσημη υποβολή παραίτησης από την κα Μέι στη βασίλισσα Ελισάβετ και η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είτε στον Μπόρις Τζόνσον είτε στον Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να γίνει το απόγευμα της επομένης.
 
Τα περίπου 160.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, που έχουν το προνόμιο να ψηφίσουν για την ανάδειξη του επόμενου ηγέτη του κόμματος και της χώρας, θα λάβουν τα ψηφοδέλτια στο διάστημα από τις 6 έως 8 Ιουλίου.
 
Θα μπορούν να υποβάλουν την επιστολική ψήφο τους έως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 22 Ιουλίου, όταν και θα αρχίσει η καταμέτρηση.
 
Μέχρι τότε θα διεξαχθούν ακόμα 15 προεκλογικές εκδηλώσεις ανά την επικράτεια, κατά τις οποίες οι δύο υποψήφιοι θα μπορούν να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στα μέλη του κόμματος και να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους, όπως έγινε και στην πρώτη τέτοια εκδήλωση στο Μπέρμιγχαμ το Σαββατοκύριακο.
 
Θα διεξαχθεί και μία ακόμα ανάλογη προεκλογική αναμέτρηση στο διαδίκτυο στις 26 Ιουνίου, κατά την οποία θα έχει δικαίωμα ερωτήσεων προς τους κ.κ. Τζόνσον και Χαντ και το ευρύ κοινό, πέραν των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Με Αβέρωφ και Αννίτα στο κάδρο, ο Δίπλαρος σηκώνει τη σημαία της ενότητας

ΔΗΣΥ: Με Αβέρωφ και Αννίτα στο κάδρο, ο Δίπλαρος σηκώνει τη σημαία της ενότητας

Η συνάντηση της Αννίτας Δημητρίου με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, την Πέμπτη,  δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει στον Δημοκρατικό Συναγερμό, για την επόμενη Προεδρική εκλογή. Η χρονική συγκυρία, οι διαφορετικές δημόσιες τοποθετήσεις των δύο και η παράλληλη παρέμβαση του Ευθύμιου Δίπλαρου, για την ανάγκη διατήρησης της κομματικής ενότητας, συνθέτουν ένα πολιτικό σκηνικό που κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι.