ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκίνησε ο Χρίστος Χριστόφιας: «Δάκρυζες παπά μας γιατί παρέμεινες άνθρωπος, καλοσυνάτος και ευαίσθητος»

Συγκίνησε ο Χρίστος Χριστόφιας: «Δάκρυζες παπά μας γιατί παρέμεινες άνθρωπος, καλοσυνάτος και ευαίσθητος»

Φεύγεις όπως ήρθες, με τα χέρια καθαρά. Έντιμος, αξιοπρεπής και ακέραιος ως το τέλος, είπε ο Χρίστος Χριστόφιας στο ύστατο χαίρε προς τον πατέρα του Δημήτρη Χριστόφια, μετά την εξόδιο λειτουργία που τελέσθηκε την Τρίτη 25/6 στην εκκλησία της Του Θεού Σοφίας.


"Εγκαταλείπεις τα εγκόσμια με το μέτωπο ψηλά καθώς σαν κομμουνιστής και σαν άνθρωπος έκαμες το καθήκον σου", συνέχισε ο Χρίστος Χριστόφιας που τόνισε πως μια ολόκληρη ζωή τον πατέρα του τον ταλαιπωρούσαν τα προβλήματα υγείας αλλά δεν το έβαζε κάτω, και με τη μάνα μας, βράχο ακλόνητο δίπλα σου, πάλευες και χαμογελούσες.
 
Ήσουν ο άνθρωπος που μας έκανε να πιστέψουμε βαθιά και αληθινά στις αρχές, τις αξίες και τα ευγενέστερα ιδανικά που γέννησε ποτέ ο ανθρώπινος νους και μας δίδαξες να δίνουμε, όχι να αρπάζουμε,  να αγαπούμε, όχι να χρησιμοποιούμε,  να κοιτάζουμε τίμια κατευθείαν στα μάτια τους ανθρώπους, ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά και να είμαστε αγωνιστές μέσα στη ζωή, συνέχισε ο Χρίστος Χριστόφιας.

Ο Χρίστος  Χριστόφιας ανέφερε επίσης πως ο πατέρας του ήξερε να αγαπά τους ανθρώπους, τη ζωή, τη φύση και θυμήθηκε πως ανοιχτόκαρδα προσκαλούσε κάθε φίλο για να του μαγειρέψει   ο ίδιος, έχοντας τον δικό του τρόπο να δείξει την αγάπη του.

Ο Χρίστος Χριστόφιας ανέφερε ακόμα πως η επανένωση της Κύπρου και τη επιστροφή στο  Δίκωμο έκαιγε τα σωθικά του εκλιπόντος.
 
Απευθυνόμενος στον πατέρα του, ο Χρίστος Χριστόφιας είπε ακόμα πως η τιμιότητα σου ήταν αγκάθι για πολλούς "και η πίστη σου στην ιδεολογία μας ήταν εμπόδιο για πολλούς".
 
Ακολούθως, σημείωσε τη βαθιά αγάπη του πατέρα του για τη νεολαία και το γεγονός ότι  "από κάθε αξίωμα που πέρασες είχε προτεραιότητα στους νέους".
 
Είπε ακόμα πως το σύνθημα «οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδερφοί μας» ήταν για τον Χριστόφια ευαγγέλιο που αντίκριζε τον κυπριακό λαό Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένηδες και Λατίνους ως μία ολότητα.

"Συγκινήσουν εύκολα, δάκρυζες συχνά ανέφερε επίσης και παρατηρώντας πως αυτό υποδείκνυαν πολλοί ειρωνικά, ανέφερε προσθέτοντας πως «δάκρυζες παπά μας γιατί παρέμεινες άνθρωπος, καλοσυνάτος και ευαίσθητος. Αυτή είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά που μας αφήνεις».

«Να πας στο καλό παπά μας. Να ξεκουραστείς και να ησυχάσεις. Εμείς, τα εγγόνια της πλύστρας, θα το έχουμε τιμή μας τζιαι καμάρι μας» συνέχισε συμπληρώνοντας ότι εμείς θα μιλούμε πάντα περήφανα για το πώς η ανάγκη έγινε η Ιστορία. Και δεν θα αφήσουμε την Ιστορία να γίνει σιωπή. Και τώρα, και πάντα».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top