ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαγές στα Δικαστήρια – Μαρτυρίες και σε αίθουσες εκτός Δικαστηρίου

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλαγές στα Δικαστήρια – Μαρτυρίες και σε αίθουσες εκτός Δικαστηρίου

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες μπορούν να δίνουν μαρτυρία σε αίθουσα εκτός του Δικαστηρίου.

Η Ολομέλεια της Βουλής με δύο τροποποιητικούς νόμους που ψήφισε παρέχει τη δυνατότητα στο Δικαστήριο να λαμβάνει μαρτυρία σε αίθουσα άλλη από την αίθουσα του Δικαστηρίου σε περιπτώσεις μαρτύρων που χρήζουν βοήθειας.

Συγκεκριμένα οι δύο τροποποιητικοί νόμοι που ψηφίστηκαν ομόφωνα είναι ο νόμος για τη βία στην οικογένεια και την προστασία των θυμάτων και ο νόμος για την προστασία μαρτύρων.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε πως οι νόμοι άπτονται της θλιβερής αθέατης πτυχής της κοινωνίας και της ενδοοικογενειακής βίας και στόχο έχουν την προστασία των θυμάτων. Πρόσθεσε πως και οι δύο νόμοι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου παρατήρησε πως πρόκειται για μικρές μεν, αλλά εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές.

Σημείωσε επίσης ότι τα ανήλικα θύματα πρέπει να προστατευθούν από την πολιτεία. Παρέχουν την καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα ώστε να αποφεύγεται η επαναλαμβανόμενη κακοποίηση των θυμάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύκροτη υπόθεση «Σάντη». Η ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από όλα τα πρόσωπα ενδιαφέροντος είτε που αναφέρονται στα μηνύματα είτε που σχετίζονται με αυτά.

BEST OF TOTHEMAONLINE