ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Αναβαθμισμένη η εικόνα της Πέγειας με έργα ενός εκατομμυρίου ευρώ

ΠΑΦΟΣ: Αναβαθμισμένη η εικόνα της Πέγειας με έργα ενός εκατομμυρίου ευρώ

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται ο Δήμος Πέγειας αφού έργα σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα έχουν ολοκληρωθεί , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως στις προτεραιότητες του από την ανάληψη των καθηκόντων του εδώ και δυόμισι χρόνια είναι η αναβάθμιση της εισόδου της Πέγειας αλλά και ο γενικότερος ευπρεπισμός της περιοχής  .

Ήδη συνέχισε, η τοπική αρχή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του Λιμανιού του Αγίου Γεωργίου Πέγειας που βρίσκεται απέναντι από την Γερόνησο και πλησίον σημαντικών αρχαιολογικών ανασκαφών, ένα έργο το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 110 χιλ. ευρώ. Η ηλεκτροδότηση του Λιμανιού του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, είπε ο Δήμαρχος Πέγειας, ήταν ένα από τα χρόνια πάγια αιτήματα των επαγγελματιών ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

Στόχος του Δήμου με την ηλεκτροδότηση του Λιμανιού του Αγίου Γεωργίου Πέγειας σημείωσε, είναι η αποτροπή των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών από τις βάρκες των ψαράδων και τα υποστατικά της περιοχής. 

Επιπρόσθετα σημείωσε, ο Δήμος Πέγειας προχώρησε στην πλήρη αλλαγή του οδικού φωτισμού του Δήμου με την αλλαγή λαμπτήρων και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το κόστος του έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες συνέχισε, ανέρχεται περίπου στις 500 χιλ. ευρώ και απ’ αυτό ο Δήμος θα εξοικονομεί άμεσα το 56% στην κατανάλωση ρεύματος. Προς το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν 2.500 καινούργιοι λαμπτήρες οι οποίοι θα καλύψουν κάθε δρόμο του Δήμου Πέγειας. 

Ο κ. Λάμπρου είπε επίσης πως στις προτεραιότητες του Δήμου Πέγειας είναι και οι ασφαλτοστρώσεις με σκοπό την βελτίωση του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η τοπική αρχή προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίου ύψους 300 χιλ. ευρώ με την εταιρεία  Cyfield που περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτοστρώσεων εντός του κεντρικού πυρήνα της Πέγειας. Πρόσθεσε επίσης, πως ο Δήμος προχωρεί και στην αντικατάσταση των στάσεων λεωφορείων με νέες και σύγχρονες κατασκευές το κόστος των οποίων ανέρχεται στις 50. 000 ευρώ .

Ο κ. Λάμπρου πρόσθεσε πως οι προσπάθειες του Δήμου Πέγειας θα συνεχιστούν ώστε να καταστεί η Πέγειας ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top