ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης μετά την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης μετά την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Στην Κύπρο αναμένεται σύντομα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου, στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ το πρωί της Δευτέρας (8/7) σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Κυριακής (7/7) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί, διευθετήθηκε η καθιερωμένη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Όπως σχολίασε ο κ. Προδρόμου, η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, μπορεί να είναι καθιερωμένη, ωστόσο είναι πολύ σημαντική.

Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, κέρδισε τις Εθνικές Εκλογές στην Ελλάδα, με αυτοδύναμη Κυβέρνηση, αφού κατέκτησε 158 έδρες στην Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, 86. Το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, την Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 9 έδρες. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας (8/7) θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας, στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται να νακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη έτοιμη και την Τρίτη (9/7)  θα γίνει η ορκωμοσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top