ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς του: «Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε»

Μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς του: «Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε»

Τα πρώτα μηνύματα στους υπουργούς της κυβέρνησης του έδωσε, με την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες θα κρίνουν πρώτα τον ίδιο και μετά την κυβέρνηση. «Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας με έναν και μόνο στόχο: να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη» είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Θέλω να σας συγχαρώ με τον τρόπο που χειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι φιλοδοξία του είναι η κυβέρνηση να λειτουργεί ως καλοκουρδισμένη μηχανή και έδωσε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών. Ενημέρωσε ότι η Βουλή θα ανοίξει στις 17 του μήνα και στις 18 θα ψηφιστεί ο νέος Πρόεδρος του σώματος με τον Κώστα Τασούλα να είναι η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος. Ακολούθως το τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

«Από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο από τον οποίο σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες, αυτόν της αλλαγής της διακυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Παράλληλα, ενημέρωσε τους υπουργούς ότι θα παραλάβουν έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση.

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Πρώτο θα είναι το νομοσχέδιο για την αλλαγή δομής της κυβέρνησης και θα ακολουθήσει το φορολογικό, με τις πρώτες μειώσεις φόρων.

«Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top