Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν τις προετοιμασίες για συνάντηση για τη Συρία

Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν τις προετοιμασίες για συνάντηση για τη Συρία

Η κατάσταση στη Συρία, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για άλλη μια συνάντηση όπως αυτήν που έγινε στην Αστάνα, ήταν στο επίκεντρο διαβουλεύσεων μεταξύ του ειδικού συμβούλου του Ρώσου Προέδρου για το Συριακό Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ και του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών Σεγκέι Βερσινίν με την τουρκική πλευρά στην Αγκυρα, δήλωσε την Πέμπτη το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Η τουρκική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον εκπρόσωπο της Προεδρίας Ιμπραχήμ Καλίν, τον Υφυπουργό Αμυνας, Γουνούς Εμρέ Καροσμάνογλου, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ.

"Οι πλευρές συζήτησαν σε λεπτομέρεια την κατάσταση στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Ιντλίμπ, υπό το φως της κλιμακούμενης τρομοκρατικής απειλής και της ανάγκης για διασφάλιση της προστασίας των πολιτών και των Ρώσων και Τούρκων στρατιωτικών", ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, σημείωσε, αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα της πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης, εστιάζοντας στην ολοκλήρωση του σχήματος και στην έναρξη λειτουργίας της συριακής Συνταγματικής Επιτροπής.

Ακόμη οι πλευρές συζήτησαν για τις προετοιμασίες για την επόμενη διεθνή συνάντηση στη Συρία όπως αυτήν που έγινε στην Αστάνα που προγραμματίζεται να γίνει στη Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα) στις αρχές Αυγούστου, αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE