ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης ο 40χρονος - Ενεργοποιήθηκε κι άλλη ποινή

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης ο 40χρονος - Ενεργοποιήθηκε κι άλλη ποινή

Σε οκτώ χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Πάφου, 40χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας τον περασμένο Απρίλιο, 2019, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης παράνομης κατοχής ναρκωτικών, συγκεκριμένα, ενός κιλού κοκαΐνης, με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Την ποσότητα κοκαΐνης, εντόπισε στις 7 Απριλίου, 2019, η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος στην επαρχία Πάφου. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα τρία πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, μέλη της ΥΚΑΝ στην επαρχία Πάφου, το πρωί της 7ης Απριλίου, έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος, με συνοδηγό 44χρονο. Γύρω στις 10.00π.μ., τα μέλη της Αστυνομίας έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι επιβάτες του οχήματος, θεάθηκαν να ρίχνουν από το παράθυρο διάφορα αντικείμενα. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, μεταξύ των αντικειμένων αυτών βρισκόταν και νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους ενός κιλού και 100 γραμμαρίων περίπου.

Το ύποπτο όχημα κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, γύρω στη 1.40 το μεσημέρι, εντοπίστηκε να κινείται σε δρόμο στην επαρχία Λευκωσίας. Μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα και διαπίστωσαν ότι οδηγός του ήταν 29χρονος. Το όχημα συνόδευε και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο ανακόπηκε από μέλη της Αστυνομίας, για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος, ήταν 25χρονος.

Τόσο ο 29χρονος, όσο και ο 25χρονος, συνελήφθησαν για το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το πρωί της επόμενης μέρας, 8 Απριλίου, 2019, ο 40χρονος και ο 44χρονος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας, δυνάμει Δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Την υπόθεση είχε διερευνήσει η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου).

Κατά την επιβολή της οκταετούς ποινής φυλάκισης την Πέμπτη (11/7), το Κακουργιοδικείο Πάφου διέταξε όπως εναντίον του 40χρονου ενεργοποιηθεί και ποινή φυλάκισης του, διάρκειας 644 ημερών, η έκτιση της οποίας είχε ανασταλεί.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 χρόνων, τον Απρίλιο, 2013, για τη διάπραξη των αδικημάτων της παράνομης κατοχής 24 κιλών κάνναβης, τριών κιλών κοκαΐνης, ενός πυροβόλου πιστολιού, ενός αθλητικού πιστολιού και ποσότητας εκρηκτικών υλών.

Τα ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικές ύλες εντόπισαν μέλη της Αστυνομίας, στις 19 Δεκεμβρίου, 2012, στο όχημα και οικία του 40χρονου και στο όχημα και οικεία άλλου ενός προσώπου, τότε ηλικίας 27 χρόνων. Για την ίδια υπόθεση είχε προκύψει μαρτυρία εναντίον ακόμα τριών προσώπων, τα οποία επίσης είχαν συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top