ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Υπεύθυνοι πλέον και οι πελάτες των παράνομων ιερόδουλων

ΚΥΠΡΟΣ: Υπεύθυνοι πλέον και οι πελάτες των παράνομων ιερόδουλων

Η Ολομέλεια της Βουλής, ενέκρινε την Παρασκευή (12/7) ομόφωνα την πρόταση νόμου που αφορά την ποινικοποίηση των πελατών, σχετικά με την εμπορία προσώπων.

Την πρόταση νόμου, που εγκρίθηκε με 50 ψήφους υπέρ, κατέθεσε η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και αφορά πρόταση για τον περί Πρόληψης και Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των θυμάτων.

Πλέον τροποποιείται ο βασικός νόμος και αναμένεται να καταστεί εφικτή η ποινικοποίηση της συμπεριφοράς και των πελατών που ζητούν και/ή εισπράττουν και/ή χρησιμοποιούν υπηρεσίες θυμάτων. Οι πελάτες μέχρι τώρα, προστατεύονταν μέσα από τη διάταξη ισχύουσας νομοθεσίας που προνοούσε για «εύλογη υπόθεση» και γι'αυτό δεν ήταν εύκολο να αποτελέσει τεκμήριο για να στοιχειοθέτηθεί το σχετικό αδίκημα.

Περεταίρω, αναμένεται πλέον να υπάρξει αύξηση των ποινών που αφορούν αδικήματα εμπορίας.

Για την ίδια νομοθεσία, κατατέθηκε και τροπολογία από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, για περί «άλλοθι» του πελάτη, σχετικά με άγνοιά του, με την ηλικία του θύματος. Η εν λόγω πρόταση νόμου, απορρίφτηκε με 46 ψήφους κατά και μια υπέρ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top