ΚΥΠΡΟΣ: Υπεύθυνοι πλέον και οι πελάτες των παράνομων ιερόδουλων

ΚΥΠΡΟΣ: Υπεύθυνοι πλέον και οι πελάτες των παράνομων ιερόδουλων

Η Ολομέλεια της Βουλής, ενέκρινε την Παρασκευή (12/7) ομόφωνα την πρόταση νόμου που αφορά την ποινικοποίηση των πελατών, σχετικά με την εμπορία προσώπων.

Την πρόταση νόμου, που εγκρίθηκε με 50 ψήφους υπέρ, κατέθεσε η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και αφορά πρόταση για τον περί Πρόληψης και Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των θυμάτων.

Πλέον τροποποιείται ο βασικός νόμος και αναμένεται να καταστεί εφικτή η ποινικοποίηση της συμπεριφοράς και των πελατών που ζητούν και/ή εισπράττουν και/ή χρησιμοποιούν υπηρεσίες θυμάτων. Οι πελάτες μέχρι τώρα, προστατεύονταν μέσα από τη διάταξη ισχύουσας νομοθεσίας που προνοούσε για «εύλογη υπόθεση» και γι'αυτό δεν ήταν εύκολο να αποτελέσει τεκμήριο για να στοιχειοθέτηθεί το σχετικό αδίκημα.

Περεταίρω, αναμένεται πλέον να υπάρξει αύξηση των ποινών που αφορούν αδικήματα εμπορίας.

Για την ίδια νομοθεσία, κατατέθηκε και τροπολογία από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, για περί «άλλοθι» του πελάτη, σχετικά με άγνοιά του, με την ηλικία του θύματος. Η εν λόγω πρόταση νόμου, απορρίφτηκε με 46 ψήφους κατά και μια υπέρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Κραν Μοντανά επιστρέφει στο προσκήνιο: Οι αποκαλύψεις Τσίπρα, οι αντιδράσεις Αναστασιάδη και η νέα κινητικότητα στο Κυπριακό

Το Κραν Μοντανά επιστρέφει στο προσκήνιο: Οι αποκαλύψεις Τσίπρα, οι αντιδράσεις Αναστασιάδη και η νέα κινητικότητα στο Κυπριακό

Οκτώ χρόνια μετά το δραματικό ναυάγιο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, οι αναφορές του τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στο βιβλίο του «Ιθάκη» επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο κρίσιμες πτυχές της διαπραγματευτικής διαδικασίας και ειδικότερα όσα εκτυλίχθηκαν στο περιβόητο τελευταίο δείπνο της 6ης Ιουλίου 2017.

BEST OF TOTHEMAONLINE