ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Αρχίζει η περίοδος υποβολής προσφορών για διαχείριση τους

ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Αρχίζει η περίοδος υποβολής προσφορών για διαχείριση τους

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) έλαβε την επιστολή από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με το Σχέδιο Εστία και θα συμμετάσχει στο Σχέδιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΟΧΣ Ανδρέας Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα: «Παράκληση όπως εκδηλώσετε εγγράφως μέχρι 30 Ιουλίου του 2019 προς το Υπουργείο κατά πόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Σχέδιο Εστία και να υπογράψετε το συνημμένο μνημόνιο συναντίληψης με την Κυβέρνηση».
 
Η επιστολή συνοδεύεται από το μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψουν οι τράπεζες μαζί με την Κυβέρνηση και από αντίγραφο αίτησης που θα μπορούν από τις 2 Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν οι δανειολήπτες που ζητούν να ενταχθούν στο Σχέδιο Εστία.
 
Αρχίζει η περίοδος υποβολής προσφορών για διαχείριση μέρους των ΜΕΔ

Αναφορικά με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια του ΟΧΣ, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη τροχιοδρομήσει διαδικασίες ανάθεσης σε εξωτερικό οίκο της διαχείρισης μεγάλου μέρους του χαρτοφυλακίου των ΜΕΔ.
 
Ο ΓΔ του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός κατάθεσης προσφορών θα ξεκινήσει στις αμέσως επόμενες ημέρες και η κατακύρωση της προσφοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019.
 
Αναφέροντας ότι μεγάλος μέρος των ΜΕΔ είναι δάνεια που δεν πληρούν τα κριτήρια του Εστία, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι από το χαρτοφυλάκιο των ΜΕΔ του ΟΧΣ, συνολικής αξίας €295 εκατομμυρίων, περίπου το ένα τρίτο, συνολικής αξίας €90 εκ. θα τεθούν υπό τη διαχείριση του οίκου που θα κερδίσει τον διαγωνισμό με στόχο, όπως τόνισε, «την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των ΜΕΔ του Οργανισμού.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πίσω στην «παλιά του γειτονιά» ο Γιώργος Μαζωνάκης - Δείτε βίντεο από τη λαϊκή αγρυπνία

Πίσω στην «παλιά του γειτονιά» ο Γιώργος Μαζωνάκης - Δείτε βίντεο από τη λαϊκή αγρυπνία

Σήμερα, στις 19:30 ξεκίνησε η «λαϊκή αγρύπνια» για τον Γιώργο Μαζωνάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νίκαιας, όπου φίλοι και άνθρωποι που τον αγάπησαν =έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσουν από κοντά.