ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Αρχίζει η περίοδος υποβολής προσφορών για διαχείριση τους

ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Αρχίζει η περίοδος υποβολής προσφορών για διαχείριση τους

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) έλαβε την επιστολή από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με το Σχέδιο Εστία και θα συμμετάσχει στο Σχέδιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΟΧΣ Ανδρέας Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα: «Παράκληση όπως εκδηλώσετε εγγράφως μέχρι 30 Ιουλίου του 2019 προς το Υπουργείο κατά πόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Σχέδιο Εστία και να υπογράψετε το συνημμένο μνημόνιο συναντίληψης με την Κυβέρνηση».
 
Η επιστολή συνοδεύεται από το μνημόνιο συναντίληψης που θα υπογράψουν οι τράπεζες μαζί με την Κυβέρνηση και από αντίγραφο αίτησης που θα μπορούν από τις 2 Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν οι δανειολήπτες που ζητούν να ενταχθούν στο Σχέδιο Εστία.
 
Αρχίζει η περίοδος υποβολής προσφορών για διαχείριση μέρους των ΜΕΔ

Αναφορικά με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια του ΟΧΣ, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη τροχιοδρομήσει διαδικασίες ανάθεσης σε εξωτερικό οίκο της διαχείρισης μεγάλου μέρους του χαρτοφυλακίου των ΜΕΔ.
 
Ο ΓΔ του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός κατάθεσης προσφορών θα ξεκινήσει στις αμέσως επόμενες ημέρες και η κατακύρωση της προσφοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019.
 
Αναφέροντας ότι μεγάλος μέρος των ΜΕΔ είναι δάνεια που δεν πληρούν τα κριτήρια του Εστία, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι από το χαρτοφυλάκιο των ΜΕΔ του ΟΧΣ, συνολικής αξίας €295 εκατομμυρίων, περίπου το ένα τρίτο, συνολικής αξίας €90 εκ. θα τεθούν υπό τη διαχείριση του οίκου που θα κερδίσει τον διαγωνισμό με στόχο, όπως τόνισε, «την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των ΜΕΔ του Οργανισμού.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top