ΥΠΕΞ Γκρούσκο: Η Ρωσία τάσσεται κατά των μέτρων ΕΕ ενάντια στην Τουρκία

ΥΠΕΞ Γκρούσκο: Η Ρωσία τάσσεται κατά των μέτρων ΕΕ ενάντια στην Τουρκία

Κατά της απόφασης της ΕΕ για μέτρα ενάντια στην Τουρκία τάσσεται η Μόσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, στην εφημερίδα Izvestia.

O κ. Γκρούσκο είπε πως τέτοια βήματα θα επιδεινώσουν την μακροχρόνια ανεπίλυτη διαμάχη στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις δραστηριότητες της Τουρκίας, η οποία έστειλε πλοία για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, σημειώνεται.

Η Ρωσία επιμένει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ πρέπει να ασχοληθεί ουσιαστικά με το Κυπριακό. Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, μπορούν να ενεργήσουν ως εγγυητές.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, επεσήμανε πως οι δυο χώρες διατηρούν καλή συνεργασία και η Μόσχα αναμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιστορικό ρεκόρ για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026 - 753 υποψηφιότητες και 19 συνδυασμοί

Ιστορικό ρεκόρ για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026 - 753 υποψηφιότητες και 19 συνδυασμοί

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων και συνδυασμών κατατέθηκαν την Τετάρτη για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, Ελίκκο Ηλία. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 753 υποψηφιότητες και 19 συνδυασμοί.