ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΒΙΟΛΟΓΟΥ: Ο 27χρονος παραδέχεται ότι είχε «πειράξει κι άλλα κορίτσια»

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΒΙΟΛΟΓΟΥ: Ο 27χρονος παραδέχεται ότι είχε «πειράξει κι άλλα κορίτσια»

Στις φυλακές Τριπόλεως οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 27χρονος άνδρας που ομολόγησε τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες αναφορικά με το παρελθόν του καθ’ ομολογίαν δράστη, τα στοιχεία του οποίου δημοσιεύτηκαν με εντολή εισαγγελέα, δίνει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, Παντελής Ζέλιος. «Εχω διαβάσει στα ΜΜΕ για μία συγκεκριμένη καταγγελία που έκανε μία γυναίκα η οποία δήλωσε πως ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του στο Γεράνι και την τραυμάτισε» δηλώνει ο δικηγόρος στο Cretapost και συμπληρώνει: «Υπάρχουν όμως κάποια σκοτεινά σημεία ως προς τις καταγγελίες. Κατ’ αρχάς εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επίσημη καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην δικογραφία για την δολοφονία της Ητον ως σχετικό έγγραφο».

Ο κ. Ζέλιος αναρωτιέται γιατί εφόσον υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες, οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, ο δικηγόρος του 27χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ητον δεν διαψεύδει τα όσα έχουν διαρρεύσει για το παρελθόν του πελάτη του. «Φυσικά κάτι απ’ όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τρεις περιπτώσεις επιθέσεων του 27χρονου εξετάζει η αστυνομία
Τις περασμένες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως οι Αρχές ανασύρουν υποθέσεις που φαίνεται να μοιάζουν με τη δολοφονία της βιολόγου. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται τρεις περιπτώσεις παρόμοιων επιθέσεων σε γυναίκες. Η πρώτη έγινε πριν από 2 μήνες. Μια γυναίκα από την Πολωνία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας την παρέσυρε με το αμάξι με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Το παρολίγον θύμα κατάφερε να σηκωθεί και να τρέξει προς κοντινό χωράφι. Ο άνδρας κατέβηκε από το όχημά του, ωστόσο η Πολωνή σώθηκε καθώς υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή. Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha η γυναίκα αναγνώρισε το αυτοκίνητο, ενώ τότε είχε καταγγείλει τον 27χρονο, ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια.

Ίδιο περιστατικό είχε καταγγείλει γυναίκα από τη Λιθουανία το 2018. Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο καιρό πριν. Μια άτυχη γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, τη στιγμή που -χωρίς αυτοκίνητο αυτή τη φορά- πήγε να την πιάσει από το λαιμό.

Πώς προχωρά η δικαστική διαδικασία για τον φόνο της βιολόγου
Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος, ανέλαβε την υπόθεση έπειτα από παραίτηση γνωστού δικηγόρου των Χανίων που αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου. Σύμφωνα με τον κ. Ζέλιο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία η κατηγορία του βιασμού σε βάρος του εντολέα του ενδέχεται να αλλάξει.

«Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει. Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του» είπε. «Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Σούζαν Ητον ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost, ο κ. Ζέλιος.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top