ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα:Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο

Ελλάδα:Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο

Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκεται ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην οικονομία.

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα, την έλλειψη ρευστότητας και τις υποχρεώσεις να τρέχουν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας με κομβικό σημείο τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει και στο μεσολαβητικό ρόλο του Φρανσουά Ολάντ. Η παρασκηνιακή δραστηριότητα του Γάλλου προέδρου είναι έντονη και σύμφωνα με πληροφορίες διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να έλθουν πιο κοντά Αθήνα και Βερολίνο, το οποίο μέσω Σόιμπλε υψώνει τοίχους σε διαφαινόμενη λύση.

Οπως έγινε γνωστό σήμερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του ζήτησε να υπάρξει, στο περιθώριο της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, 5μερής συνάντηση με τους κ.κ. Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση θα έχει σκοπό να προετοιμάσει όλες τις επόμενες κινήσεις και συναντήσεις - όπως αυτή του πρωθυπουργού με την καγκελάριο τη Δευτέρα στο Βερολίνο - ώστε να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες σύγκλισης και να ανιχνευτούν όριο προθέσεις όλων των πλευρών.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολές προς την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας στις οποίες επιχειρεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις των τελευταίων ημερών, δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του κινείται προς ικανοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε στις 20 Φεβρουαρίου. Ζητεί δε να δοθεί το σχετικό σήμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να παρασχεθούν οι ελάχιστες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις. Οι επιστολές οδήγησαν και στο ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

Παρότι η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει επισήμως την ύπαρξη επιστολών του κ. Τσίπρα προς Ολάντ και Μερκελ, οι πληροφορίες επιμένουν. Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά και οι τρεις πλευρές είναι με κάποιο τρόπο σε διαρκή επικοινωνία και ιδιαίτερα η αγωνία του Παρισιού να υπάρξει πρόοδος στο θέμα είναι εμφανής.

Η Αθήνα, σημειωτέον δίδει ιδιαίτερη σημασία και την δραστηριοποίηση του αμερικανικού παράγοντα, καθώς σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18.00.

 

Θετικά απάντησε η ρωσική πλευρά και στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top