Το Λονδίνο ανακοινώνει κυρώσεις κατά του Ιράν

Το Λονδίνο ανακοινώνει κυρώσεις κατά του Ιράν

Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης καταρτίζουν σχεδιασμούς για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν μετά τη σύλληψη από τις αρχές της ισλαμικής δημοκρατίας ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία στον Κόλπο, γράφει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να αναγγείλει σήμερα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού παγώματος ιρανικών πόρων, σε αντίποινα για το επεισόδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ .

Παράλληλα, το Λονδίνο ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις που είχαν αρθεί το 2016, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν το 2015, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.