ΚΥΠΡΟΣ

Ιστορία 70χρονου φίλου της Ομόνοιας κάνει τον γύρο της Κύπρου - Αποκλειστική συνέντευξη στο Themaonline

Ιστορία 70χρονου φίλου της Ομόνοιας κάνει τον γύρο της Κύπρου - Αποκλειστική συνέντευξη στο Themaonline

Του Στέλιου Δημοσθένους

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Λονδίνου, Ανδρέας Σίφουνας, μίλησε στην ιστοσελίδα μας και κατά την διάρκεια της κουβέντα μας, μια συγκινητική ιστορία ενός οπαδού της ομάδας, βγήκε στο προσκήνιο και είναι αντικείμενο συζήτησης.

«Στέλνουμε το μήνυμα σε όλους να δώσουν ότι μπορούν»

Κύριε Σίφουνα, η Ομόνοια βρίσκεται σε αναζήτηση του ποσού για να περάσει τα Κριτήρια Μαρτίου. Ως Ομόνοια Λονδίνου έχετε βοηθήσει σημαντικά στο οικονομικό κομμάτι τα τελευταία χρόνια…

«Ως Ομόνοια Λονδίνου όποτε επιτρέψουν οι συνθήκες για βοήθεια από την Παροικία, πάντα θα είμαστε στο πλευρό της ομάδας. Όπως το κάναμε και στο παρελθόν αρκετές φορές. Είμαστε κομμάτι της Ομόνοιας και είναι καθήκον μας να βοηθούμε αυτή την μεγάλη ιδέα. Προς το παρών, λόγο του ότι είναι πιεσμένο το πρόγραμμα στην Κύπρο, δεν μπορεί να έρθει κάποιος από την Κύπρο να προετοιμάσει ενέργειες και εκδηλώσεις όπως κάναμε στο παρελθόν. Ως Ομόνοια Λονδίνου στέλνουμε το μήνυμα σε όλους να δώσουν ότι μπορούν για να σωθεί η Ομόνοια, να κάνουν διαρκείας, να γεμίσουν κάθε αγώνα και δεν είναι λίγες η φορές που η Ομόνοια Λονδίνου βόηθησε. Όπως τις 8000 λίρες του Μαΐου του 2013, τις 12.000 του Οκτώβρη του 2013. Πήγαμε μέχρι και το Μάντσεστερ, καθώς και τα 1000 ευρώ τα Χριστούγεννα του 2014».

«Από πόλη σε πόλη, από χωρίο σε χωριό»

Θεωρείται πως η Ομόνοια θα περάσει τα κριτήρια Μαρτίου;

«Η Ομόνοια δεν είναι στηριγμένη σε ένα ή δύο άτομα που είναι μεγαλοεπιχειρηματίες. Η Ομόνοια είναι ο κόσμος της και για αυτό θα σωθεί. Αυτός ο κόσμος θεωρεί την Ομόνοια κομμάτι της ζωής του και την αγαπά σαν την οικογένεια του και δεν μπορεί να φανταστεί ένας Ομονοιάτης την ομάδα να χάνεται ή να σβήνεται. Από πόλη σε πόλη από χωριό σε χωριό, όλοι θα δώσουν τον οβολό τους. Η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη. Ως Λεμεσιανός και εγώ, καλώ τον κόσμο στη συνάντηση στη Λεμεσό να κατακλίσει την αίθουσα και να μαζευτεί το πιο δυνατό ποσό».

«Πιάσε τα λεφτά, είναι η σύνταξη μου για την εβδομάδα, δώστα στην ομάδα»

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, υπήρξε κάποια στιγμή που σας έμεινε στο μυαλό;

«Είχαμε οργανώσει τρεις εκδηλώσεις, στις οποίες ήταν παρών οι κύριοι Μυλωνάς, Ράουφμαν και Χαραλάμπους από την Κύπρο. Η μια από αυτές ήταν για τους φοιτητές, η μια στο Λονδίνο και η άλλη στο Μάντσεστερ. Όλοι έβαλαν λεφτά από τα υστέρημα τους, αλλά εκείνο που μου έκανε εντύπωση, ήταν την δεύτερη μέρα, που ήταν η εκδήλωση των φοιτητών. Με έπιασε ένας άνθρωπος, μου φάνηκε μεγάλος σε ηλικία και ήθελε να του εξηγήσω που είναι η εκδήλωση για να έρθει. Όταν άρχισε η εκδήλωση, άρχισαν οι φοιτητές να μαζεύονται και σε μια στιγμή, μπήκε ένας 70χρονος στην αίθουσα και ρωτούσε, ήθελε να με δει. Με πλησίασε και μου εξήγησε πως ήρθε σήμερα, γιατί τις άλλες μέρες δεν μπορούσε να έρθει. Σε μια στιγμή, γυρίζει και μου λέει: «Έλα, είναι 200 λίρες, είναι η σύνταξη της εβδομάδας μας. Θέλω να τα δώσω όλα στην Ομόνοια. Έχει 50 χρόνια να πάω να δω από κοντά την Ομόνοια αλλά κάμνω το για την ιστορία της ομάδας μου». Κάθισε με τους φοιτητές και έδειξε να απολαμβάνει κάθε στιγμή. Ούτε αυτοκίνητο να έρθει δεν είχε και έκανε μεγάλο δρομολόγιο για να βρεθεί δίπλα μας. Ήταν κάτι απίστευτο. Πήγε και αγκάλιασε τον Ράουφμαν, όλους όσους ήταν εκεί. Έδωσε όλη την σύνταξη του στην Ομόνοια».

«Να κατακτήσουμε ότι υπάρχει στο δρόμο μας»

Πως ζει η Ομόνοια Λονδίνου την προσπάθεια της Ομόνοιας;

 «Οι νεαροί των αποδήμων μας, πάνε στο οίκημα της προοδευτικής μαζί με τους φοιτητές και ανησυχούν για την Ομόνοια. Στην Παροικία, οι απόδημοι οι μεγάλοι, διαβάζουν τα νέα της Ομόνοιας. Δίνουν το παρών τους, συζητούν. Η Ομόνοια είναι στην πρώτη θέση του Παροικιακού πρωταθλήματος. Είμαστε στα ημιτελικά του Challenge Cup και θέλουμε να κατακτήσουμε ότι υπάρχει στο δρόμο μας».

«Η Ομόνοια είναι ιδέα»

Ένα μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας;

«Ο κόσμος της Ομόνοιας πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να μείνει στο πλευρό της. Είμαι σίγουρος πως μόλις ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα η Ομόνοια, θα είναι στην κορυφή. Γιατί είναι ιδέα και γιατί Ομόνοια, είναι ο κόσμος της».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top