ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα 5 πρώτα συμπεράσματα του Άρη μετά την πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρώτης μάχης κόντρα στην ΑΕΛ

Τα 5 πρώτα συμπεράσματα του Άρη μετά την πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρώτης μάχης κόντρα στην ΑΕΛ

Τα 9/11 του αρχικού σχήματος, το οποίο «κατέβασε» ο Σάββας Παντελίδης απέναντι στον Ατρόμητο ήταν ίδια με την περασμένη αγωνιστική σεζόν.

Ο Ελληνας τεχνικός κράτησε «κορμό» και η «Μ» καταγράφει βασικές διαπιστώσεις, όσον αφορά το πώς αγωνίστηκαν οι «κιτρινόμαυροι», στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό τους.

1. Την Πέμπτη το βράδυ, οι «κιτρινόμαυροι» δεν επέτρεψαν στον Ατρόμητο να «χτυπήσει» στην κόντρα, τη στιγμή που το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων προήλθε, μετά από αντεπίθεση. Στη φάση του 2-0, ο Φετφατζίδης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και κέρδισε το πέναλτι, για να το… διεκπεραιώσει ο Μπράουν Ιντέγε. Στοιχείο στο οποίο μπορεί να αξιοποιήσει ο Αρης τόσο στα ευρωπαϊκά ματς, όσο και σε εκείνα του Πρωταθλήματος. Ανάλογα, βέβαια, με τις απαιτήσεις που υπάρχουν και ανάλογα με την τακτική του εκάστοτε αντιπάλου.

2. Μεσοαμυντικά, οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν ιδιαίτερα συμπαγείς. Ο Παντελίδης επέλεξε, Μπάσα και Ματίγια, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί και πέρσι σε κάποια παιχνίδια, μέχρι της στιγμής που ενσωματώθηκε ο Μανώλης Σιώπης. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν δέχθηκαν πίεση από τον αντίπαλο και διατήρησαν με σχετική ευκολία την ισορροπία στον άξονα. Ο Αλβανός δεν απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις, αλλά δεν επηρεάστηκε τόσο η εικόνα της ομάδας του. Αν πιστέψουμε ότι Μπάσα και Ματίγια θα είναι παρόντες και κόντρα στη Λεμεσό, τότε το πρώτο (κοινό τους) δείγμα ήταν αξιοπρεπές.

3. Από το ματς της Πέμπτης έλειψε το συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Δημιουργικά, οι γηπεδούχοι δεν πήραν καλό βαθμό, αλλά η εικόνα του Ατρομήτου ήταν τέτοια, που η ροή του 90λέπτου απέβη προς όφελος των παικτών του Παντελίδη. Ο Τόνσο δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, καθώς δεν κατάφερε να τα… βρει με Ντιγκινί, Φετφατζίδη και Ιντέγε, οπότε στον συγκεκριμένο τομέα επίκειται βελτίωση. Ο Παντελίδης έχει αμυντικογενή προσέγγιση κι αυτό είναι γνωστό, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ρόστερ είναι υπό διαμόρφωση και χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη.

4. Από τα βασικά γνωρίσματα του περσινού Αρη ήταν η ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Η ομάδα ενισχύθηκε, ωστόσο ακόμη δεν έχει φανεί η διαφορά. Βάσει των όσων είδαμε κόντρα στο σύνολο του Γιάννη Αναστασίου, ο Φετφατζίδης ήταν εκείνος, ο οποίος μονοπώλησε τις επιθέσεις. Ο βραχύσωμος χαφ ήταν δραστήριος, αλλά έκανε ουκ ολίγες ατομικές ενέργειες με αποτέλεσμα να ανακοπούν οι περισσότερες εξ’ αυτών. Ο «Φέτφα» έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, αλλά πρέπει να γίνει πιο ομαδικός και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των υπόλοιπων δέκα, αλλά και του προπονητή του.

5. Η απουσία του Ντάνι Λάρσον ήταν παραπάνω από… εξόφθαλμη. Οταν επανέλθει ο Σουηδός, είναι σίγουρο ότι οι “κιτρινόμαυρα” θα παρουσιάσουν βελτίωση. Ο λόγος έχει αναλυθεί και δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο Σουηδός προσφέρει και στα δύο κομμάτια του γηπέδου, τρέχει, μαρκάρει, διεισδύει και δοκιμάζει τα πόδια του από μακρινή απόσταση. Μπορεί οι παρτενέρ του, μεσοεπιθετικά, να μην σταθεροί, αλλά ο Λάρσον αποτελεί ο ίδιος σταθερή αξία. Και όλοι στην ομάδα περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/7)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top