Άμεση επανεξέταση του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής ζητά η ΣΕΚ

Άμεση επανεξέταση του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής ζητά η ΣΕΚ

Το εμπόριο με τα κατεχόμενα αποτελεί μαύρη τρύπα σε βάρος της οικονομίας, αναφέρει η ΣΕΚ, διατυπώνοντας τη θέση ότι χρήζει άμεσης επανεξέτασης ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής.

 Η ΣΕΚ αναφέρει ότι το θέμα του εμπορίου με τα κατεχόμενα πρέπει να απασχολήσει αμέσως την κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία χρόνια άρχισε να προσλαμβάνει επικίνδυνα ανησυχητικές διαστάσεις.

«Εκ των πραγμάτων φαίνεται πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά και οι νόμιμοι πολίτες – καταναλωτές του τόπου αλλά και πολλές εταιρείες είναι θύματα αθέμιτου ανταγωνισμού από αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα τουρκικής ή τουρκοκυπριακής προέλευσης.  Φαίνεται πως μέσα από αυτά τα γεγονότα λειτουργεί μια μορφή σοβαρής παραοικονομίας σε βάρος της νόμιμης οικονομίας, κυρίως με το «παιγνίδι» των καυσίμων», σύμφωνα με τη συντεχνία.

Η ΣΕΚ καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει και να ζητήσει τάχιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση επανεξέταση του εύρους και του ρόλου του Κανονισμού για να προστατεύσει αφενός την οικονομία και τα δημόσια έσοδα και αφετέρου τους πολίτες και τη δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Δεν συμβαδίζει με τη συμπεριφορά της Τουρκίας η διεκδίκηση της θέσης του ΓΓ των ΗΕ

ΠτΔ: Δεν συμβαδίζει με τη συμπεριφορά της Τουρκίας η διεκδίκηση της θέσης του ΓΓ των ΗΕ

Δεν συμβαδίζει με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία καταπατά τον Καταστατικό Χάρτη των ΗΕ, το να διεκδικεί με υποψηφιότητα της τη θέση του ΓΓ των ΗΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE