ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη μέσω μηνυμάτων στα κινητά – ΕΙΚΟΝΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη μέσω μηνυμάτων στα κινητά – ΕΙΚΟΝΑ

Καταγγελίες για παραπλανητικά μηνύματα έλαβε η Αστυνομία Κύπρου.

H Αστυνομία Κύπρου (Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) δέχτηκε το τελευταίο διάστημα καταγγελίες από πολίτες, ότι δέχθηκαν αριθμό μηνυμάτων τύπου SMS αλλά και μέσω Facebook ή και γενικότερα στο διαδίκτυο, ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία επιλέγουν διάφορους συνδρομητές που τους δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσουν διάφορα δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα.

Χρησιμοποιούν παράλληλα και το επίσημο έμβλημα των Κυπριακών Ταχυδρομείων ή το όνομα με σκοπό να παραπλανήσουν.

Τα μηνύματα αυτά, είναι παραπλανητικά και έχουν ως στόχο την εξαπάτηση των χρηστών με διάφορους τρόπους, όπως αποστολή των προσωπικών στοιχείων, κωδικών πρόσβασης σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς/διαδικτυακών υπηρεσιών ή/και των διαδικτυακών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν.

Η απάτη μπορεί να αφορά και την πληρωμή χρηματικών ποσών στους απατεώνες.

Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους παραπλανητικά μηνύματα και να τα διαγράφει αμέσως.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στη διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτονται τη διαδικτυακή ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy στο πλαίσιο Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, για αναφορά.

Δείτε την εικόνα:  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE