Έλληνας ΥΠΕΞ: Μέσω της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κύπρο θα δοθεί μήνυμα στην Τουρκία

Έλληνας ΥΠΕΞ: Μέσω της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κύπρο θα δοθεί μήνυμα στην Τουρκία

Μέσω της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κύπρο θα δοθεί σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, επίσης, τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ αλλά και τη σημασία των τριμερών συνεργασιών Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια διεύρυνσης της τριμερούς συνεργασίας, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, σε ορισμένα πεδία.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.

“Είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Από εκεί και πέρα  είναι πάντα χρήσιμη ευκαιρία να εξηγεί κάποιος στους Ισραηλινούς φίλους μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα”, κατέληξε ο κ. Δένδιας. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE