ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στα κύρια θέματα του Συμβουλίου Ασφαλείας η Κύπρος - Υποβάλλουν εισηγήσεις

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στα κύρια θέματα του Συμβουλίου Ασφαλείας η Κύπρος - Υποβάλλουν εισηγήσεις

Στην κορυφή της ατζέντας η Ανατολική Μεσόγειος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδριάζει την Τρίτη (30/7) στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το Ethnos.gr, τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στο κρίσιμο ΣΕΑ θα είναι η Συρία, το ρωσικό σύστημα S-400, τα μαχητικά F-35 και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και Ενέργειας αλλά και τους στρατιωτικούς επιτελάρχες αναμένεται να συζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόκειται να αναφερθούν στις προετοιμασίες για τη νέα επιχείρηση, που επιθυμεί να διεξάγει η Άγκυρα, στα ανατολικά του Ευφράτη, ενώ θα εξετάσουν και την κατάσταση των ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα της ευρείας συνάντησης για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.

Οι υπουργοί, αναμένεται να υποβάλουν εισηγήσεις για την ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, αναμένεται να συζητηθούν οι τρόποι αντίδρασης κατά των ενδεχόμενων κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τους S-400 που παρέλαβαν από την Ρωσία.

Ακόμα, αναμένεται η αναζήτηση εναλλακτικών αγορών για προμήθεια μαχητικών μετά την αναστολή της πώλησης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top