ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πίστη και πάθος στην ΑΕΛ για την πρόκριση, απέναντι στον υπερόπτη Άρη

Πίστη και πάθος στην ΑΕΛ για την πρόκριση, απέναντι στον υπερόπτη Άρη

Η αντίστροφη μέτρηση για τον επαναληπτικό με αντίπαλο τον Άρη ολοκληρώνεται, αφού το βράδυ της Πέμπτης (01/08, 20:00), η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στο… ουδέτερο ουσιαστικά «ΑΕΚ Αρένα» τους Ελλαδίτες, με στόχο την πρώτη υπέρβαση για τη σεζόν 2019-2020, την πρόκριση δηλαδή στον Γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Μία πρόκριση, που εκτός του ότι θα φέρει χρήμα στα ταμεία της ΑΕΛ από την UEFA, θα ανεβάσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας ενόψει της συνέχειας, όπου ο επόμενος αντίπαλος (Μόλντε Νορβηγίας) θεωρητικά είναι πιο βατός και δίνει το δικαίωμα στην Κυπελλούχο Κύπρου να ελπίζει σε πρόκριση στα πλέι-οφ.

Κόντρα στους Θεσσαλονικείς, η ΑΕΛ έχει επιπλέον κίνητρο για τη νίκη-πρόκριση, αφού τις τελευταίες ημέρες οι Ελλαδίτες (κυρίως οι οπαδοί και τα ΜΜΕ, αλλά και διάφοροι άλλοι) έβγαλαν τη… γλώσσα τους περίπατο, μιλώντας υποτιμητικά έως και προσβλητικά για τη Λεμεσιανή ομάδα, για τον τρόπο που αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι στο κατάμεστο και καυτό «Κλεάνθης Βικελίδης».

Βέβαια, η δίψα για απαντήσεις, δεν πρέπει να παρασύρει κανέναν στην ΑΕΛ και γι΄ αυτό το λόγο ο Ντούσαν Κέρκεζ μίλησε στους παίκτες του και τους εξήγησε ότι πρέπει να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο και την τακτική τους, για να ελπίζουν στη νίκη και την πολυπόθητη πρόκριση, αφού οι Ελλαδίτες έδειξαν στο πρώτο ματς ότι είναι μία αρκετά ποιοτική και επικίνδυνη ομάδα που αν την αφήσεις να κάνει το παιχνίδι της, μπορεί να σε «σκοτώσει».

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των στατικών φάσεων, αφού είναι ένας τομέας που πάμπολλες φορές κρίνει παιχνίδια, ενώ έδωσε λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο εξουδετέρωσης των ατού της Ελλαδικής ομάδας.

Ο προπονητής της ΑΕΛ έχει ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» για τη ρεβάνς με τον Άρη, αφού δεν θα έχει στη διάθεση του τον αρχηγό Ντόσα Τζούνιορ, ο οποίος έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση.

Αν ο Ντούσαν Κέρκεζ επιλέξει να παρατάξει και πάλι σχήμα με τρεις στόπερ, οι δύο σίγουροι είναι οι Γκοντάλ και Αντρέ Τεϊσέιρα και αποτελεί ερωτηματικό ο τρίτος.

Από εκεί και πέρα, ο Ιβάν Κάρλος είναι πλέον σε μεγαλύτερο ετοιμότητας και διεκδικεί φανέλα βασικού, ενώ εκτός απροόπτου, θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή στο «Βικελίδης» και έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top