ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόβα Ευρώπης με… συν και πλην για ΑΕΚ, κόντρα στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού!

Πρόβα Ευρώπης με… συν και πλην για ΑΕΚ, κόντρα στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού!

Ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) έμεινε η ΑΕΚ με την Μπασακσεχίρ στην πρόβα τζενεράλε πριν τα ματς του Europa League. Καλή ανάπτυξη αλλά όχι τελική πάσα και αρκετά κενά στην άμυνα για την «Ένωση».

Λόγους να αισιοδοξούν, αλλά και να προβληματίζονται πρόσφερε στους φίλους της η ΑΕΚ στο τελευταίο φιλικό πριν τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League απέναντι σε Χόνβεντ ή Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα.

Έμεινε στο 0-0 με την Μπασακσεχίρ στο ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 20.000 φίλους της έχοντας γρήγορη ανάπτυξη αλλά φλυαρία στην τελική προσπάθεια, ενώ στο πρώτο μέρος παρουσίασε πολλά κενά στην ανασταλτική της λειτουργία.

Ορεξάτη αλλά απρόσεκτη στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο, απείλησε δύο φορές με τον Κλωναρίδη αλλά κινδύνεψε και σώθηκε από τις επεμβάσεις του Μπάρκα.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με τον Ολιβέιρα να κάνει ντεμπούτο περνώντας σαν αλλαγή στο 65’ όντας αρκετά κινητικός. Αντικαταστάθηκε στο 25’ ο Τσιγκρίνσκι με πρόβλημα στη γάμπα.

Πολύ ποιοτική και επικίνδυνη, ειδικά από τη μέση και μπροστά, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Πως παρατάχθηκε

Ο Μιγκέλ Καρντόσο εξέπληξε, καθώς άφησε εκτός ενδεκάδας τους Λιβάγια, Ολιβέιρα και Χουλτ. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Λόπες και Παουλίνιο στα δύο άκρα και τους Τσιγκρίνσκι-Βράνιες στόπερ.

Σιμόες και Σιμάο ήταν το πορτογαλικό δίδυμο στον άξονα, με την τριπλέτα Μάνταλου, Βέρντε και Ζεράλδες να κινούνται πίσω από τον Κλωναρίδη στο 4-2-3-1.

Το ματς

Η ΑΕΚ έδειξε από το πρώτο λεπτό επιθετική διάθεση και τις αρετές που θέλει να περάσει στην ανάπτυξή της ο Μιγκέλ Καρντόσο. Μάλιστα στο 15’ από την υπέροχη κάθετη του Μάνταλου ο ταχύτατος Κλωναρίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με το 1-0, αλλά πλάσαρε άστοχα.

Η συνέχεια ανήκε στην Μπασακσεχίρ, που υπό το βλέμμα «κατασκόπου» του Ολυμπιακού έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι. Τα εύκολα λάθη στο κέντρο της «Ένωσης» πρόσφεραν φαρμακερές αντεπιθέσεις στους Τούρκους, που έφτασαν κοντά στο γκολ.

Όποτε όμως χρειάστηκε, ο Μπάρκας ύψωσε τείχος στον Ρομπίνιο, τον Τεκντεμίρ και τον Βίστσα κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, αλλά ο Γκιουνόκ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κλωναρίδη στη δεξιά του γωνία.

Στη διάρκεια του χορταστικού πρώτου μέρους, η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει στο 25’ τον Τσιγκρίνσκι, που μετά από μια κόντρα ένιωθε ενοχλήσεις κι έδωσε τη θέση του στον Σβάρνα.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους παρήλθε χωρίς συγκινήσεις, αφού η ΑΕΚ ήταν μεν πιο προσεκτική, αλλά ταυτόχρονα και λιγότερο επικίνδυνη έχοντας πρόβλημα στην τελική πάσα.

Ο Καρντόσο φρέσκαρε την επιθετική του γραμμή με τους Ολιβέιρα, Λιβάγια και Αλμπάνη αντί Μάνταλου, Βέρντε και Κλωναρίδη, ενώ και ο Χουλτ αντικατέστησε τον Λόπες.

Η εικόνα της «Ένωσης» δεν βελτιώθηκε δραστικά, καθώς και πάλι την κρίσιμη στιγμή γινόταν μονίμως η λάθος επιλογή, ενώ οι πολλές αλλαγές των Τούρκων, αλλοίωσαν εντελώς τη χημεία τους.

ΑΕΚ (Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες (65’ Χουλτ), Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25’ Σβάρνας), Σιμόες, Σιμάο (79’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (65’ Λιβάγια), Ζεράλδες, Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (65’ Ολιβέιρα).

Μπασακσεχίρ (Οκάν): Γκιουνόκ, Καϊσάρα, Πονκ, Σετζού, Μπέιτς, Τεκντεμίρ, Καχβετσί, Βίστσα, Ρομπίνιο (46’ Μοσορό), Γκούλμπραντσεν, Κριβέλι.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top