Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη 01/08 θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς οι συνομιλίες που στόχευσαν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών, συνεχίζονται.

"Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν, την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν ένα μικρό επιπλέον δασμό 10% στα εναπομείναντα αγαθά και προϊόντα αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας.

Αυτό δεν περιλαμβάνει τους ήδη επιβαλλόμενους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκ. δολαρίων", διευκρίνισε ο Τραμπ με tweet του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.