Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη 01/08 θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς οι συνομιλίες που στόχευσαν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών, συνεχίζονται.

"Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν, την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν ένα μικρό επιπλέον δασμό 10% στα εναπομείναντα αγαθά και προϊόντα αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας.

Αυτό δεν περιλαμβάνει τους ήδη επιβαλλόμενους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκ. δολαρίων", διευκρίνισε ο Τραμπ με tweet του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.