Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Επιπλέον δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκ. δολαρίων προανήγγειλε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη 01/08 θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς οι συνομιλίες που στόχευσαν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών, συνεχίζονται.

"Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν, την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν ένα μικρό επιπλέον δασμό 10% στα εναπομείναντα αγαθά και προϊόντα αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας.

Αυτό δεν περιλαμβάνει τους ήδη επιβαλλόμενους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκ. δολαρίων", διευκρίνισε ο Τραμπ με tweet του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα  δέσμη οκτώ μέτρων για τη στήριξη των Κυπρίων πολιτών και της οικονομίας, ως απάντηση στις επιπτώσεις που προκαλεί η πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE