ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συλλήψεις ΤΕΠΑΚ: Μπάζει νερά το έργο της Αστυνομίας - Συνέλαβαν τον άνθρωπο που τους άνοιξε τα μάτια.

Συλλήψεις ΤΕΠΑΚ: Μπάζει νερά το έργο της Αστυνομίας - Συνέλαβαν τον άνθρωπο που τους άνοιξε τα μάτια.

Αλλότριοι σκοποί πίσω από τα εντάλματα για το ΤΕΠΑΚ δείχνει το ρεπορτάζ του ToThemaOnline.

Από τα όσα ειπώθηκαν σήμερα φαίνεται με πόση ευκολία προσάχθηκε στο δικαστήριο για προσωποκράτηση ο δεύτερος ύποπτος που ουδεμία σχέση είχε ούτε με την διαπραγμάτευση, ούτε με τις αποφάσεις για τα κτίρια του ΤΕΠΑΚ, αφού καθηκόντως συμμετείχε στις συνεδριάσεις όπου λήφθηκαν οι αποφάσεις της διοικούσας επιτροπής στην οποία δεν είχε καν το δικαίωμα ψήφου.

Έγγραφα και παραρτήματα στα χέρια των Αρχών.

Ο δικηγόρος κ. Αντώνης Δημητρίου από το δικηγορικό γραφείο Δημητρίου& Δημητρίου ΔΕΠΕ, στην υπεράσπιση του για τον κ. Μαλλούππα ανέφερε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου πως ο πελάτης του είχε καταθέσει στις 5, 9 και 17 Μαρτίου, τρεις επιστολές αλλά και σωρεία εγγράφων και παραρτημάτων προς τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Νομική Υπηρεσία.

Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν πως δεν είχε καμιά σχέση με όλα αυτά που του καταλογίζονται. Μάλιστα αναφέρθηκε πως μετά την επιστολή του κ. Μαλλούππα στον Αρχηγό της Αστυνομίας, το Υπουργείο Παιδείας πέτυχε την παύση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ.

Αναφορά έγινε επίσης και στο γεγονός ότι ο κ. Μαλλουππας έδωσε κατάθεση στο δικηγόρο του στις 5 Μαρτίου ενώ ήταν στην διάθεση της Αστυνομίας από τότε, θέτοντας μάλιστα τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών.

Στο δικαστήριο τέθηκαν ενώπιον της δικαστού κυρίας Παναγή, τρία τεκμήρια τα οποία και κατάθεσε το δικηγορικό γραφείο Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ και ο δικηγόρος κ. Αντώνης Δημητρίου εκ μέρους του κ. Μαλλουππα, επισημαίνοντας πως τα τεκμήρια αυτά βρίσκονται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα του Γενικού Ελεγκτή αλλά και του Αρχηγού Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο την Τετάρτη, η προσωρινή διοιηκούσα Επιτροπή του ΤΕΠΑΚ δεν είχε δικαίωμα ψήφου, άρα ο δεύτερος ύποπτος το μόνο που είχε εξουσιοδότηση να πράττει ήταν να υπογράφει τα εν λόγω συμβόλαια.

Στην αντεξέταση του κ. Αντώνη Δημητρίου, σε ερώτηση στον ανακριτή «εάν υπάρχει μαρτυρία ότι ο δεύτερος ύποπτος έχει πάρει έστω και ένα ευρώ» η απάντηση του λοχία κ. Χαραλάμπους ήταν «ότι δεν υπάρχει μαρτυρία πως ο δεύτερος ύποπτος έχει δωροδοκηθεί»

Σε ότι αφορά την διάπραξη κακουργήματος και τις καταθέσεις που πάρθηκαν, ο ανακριτής ανάφερε πως για τον δεύτερο ύποπτο δεν έχει παρθεί καμία κατάθεση από το οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλουν.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι καυτά

Μας προβληματίζει το γεγονός πως οι συλλήψεις για το σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ έγιναν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, την στιγμή δηλαδή οπού δεν λέει να κοπάσει το σκάνδαλο Γιωρκάτζη, Κεντρικής και Βγενόπουλου. Μήπως κύριοι υπάρχουν αλλότριοι σκοποί;

Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατί η Αστυνομία θέλει άλλες οκτώ ημέρες για να πάρει τις απαιτούμενες καταθέσεις που χρειάζεται; Θα μπορούσε μέσα σε μια ημέρα να τους εντοπίσει όλους και να ολοκληρώσει την διαδικασία πολύ πιο σύντομα;!

Βρισκόμαστε στην Κυπριακή Δημοκρατία κύριοι που όλοι μεταξύ μας γνωριζόμαστε, πόσο δύσκολο είναι να πάρετε τις καταθέσεις σας εντός μιας ημέρας;

Με το να στερείται από έναν άνθρωπο αθώο την ελευθέρια του είναι ηθικά σωστό;

Επίσης μας προβληματίζει έντονα το γεγονός πως ενώ ο δεύτερος ύποπτος ενώ από μόνος του κατήγγειλε τις οποιεσδήποτε παρανομίες και παρατυπίες που έβλεπε, τώρα βρίσκεται στο εδώλιο ως κατηγορούμενος. Με λίγα λόγια ενώ έτρεξε ξοπίσω της Αστυνομίας, η ίδια από την πλευρά της δεν μπήκε καν στον κόπο να το χειριστεί κατάλληλα.

Σαν ΤoThemaOnline, έχουμε κατ’ επανάληψη επικροτήσει τόσο την αστυνομία όσο και τη Γενική Εισαγγελία, καθώς και και το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, εργαζόμενοι για την  πάταξη των οικονομικών εγκλημάτων και δίωξη των υπόπτων.

Από την άλλη οφείλουμε να υποδείξουμε το σεβασμό που πρέπει να τυγχάνει ο κάθε πολίτης και το γεγονός ότι ακόμη,  αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία, παραθερίζουν.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top