ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΑΚΕΝΖΙ - Άρχισαν να κτίζουν οικοδομή χωρίς άδειες - Εξηγήσεις Δήμου Λάρνακας

ΜΑΚΕΝΖΙ - Άρχισαν να κτίζουν οικοδομή χωρίς άδειες - Εξηγήσεις Δήμου Λάρνακας

Εξηγήσεις σε πρόσφατα δημοσιεύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για οικοδομική ανάπτυξη στην περιοχή Μακένζι και συγκεκριμένα στη θέση του πρώην ξενοδοχείου «Κάστρο», δίνει ο Δήμος Λάρνακας.

Συγκεκριμένα σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι «για το συγκεκριμένο τεμάχιο έχει υποβληθεί αίτηση για πολεοδομική άδεια με αριθμό Α188/15 στις 28/12/2015 η οποία αφορούσε αλλαγή χρήσης της υφιστάμενης τουριστικής μονάδας (ξενοδοχείο «Κάστρο») σε εστιατόριο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της αίτησης διαπιστώθηκε ότι είχαν αρχίσει εργασίες στην οικοδομή χωρίς την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος με οδηγίες προς το Νομικό Σύμβουλο ζήτησε την έκδοση ανασταλτικού διατάγματος. Η δικαστική διαδικασία έκδοσης του διατάγματος ξεκίνησε στις 10/1/2017. Το ανασταλτικό διάταγμα εκδόθηκε αλλά δεν κατέστη δυνατή η επίδοση του σε όλους τους κατηγορούμενους λόγω της μόνιμης εγκατάστασης τους στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «απ’ όλη την έκδοση του ανασταλτικού διατάγματος οι εργασίες δεν διακόπηκαν και έτσι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο προέβη σε καταγγελία του Μελετητή και του Εργολάβου του έργου στο ΕΤΕΚ και στο Σύνδεσμο Εργολάβων Κύπρου αντίστοιχα. Παράλληλα, προέβη σε λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον του Εργολάβου για την εξασφάλιση διατάγματος αναστολής εργασιών, το οποίο και εξασφαλίστηκε».

Τον Ιούνιο του 2017, συνεχίζει η ανακοίνωση «υποβλήθηκε νέα αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας που αφορούσε την ανέγερση νέου κτιρίου ως εστιατόριο και καφετερία, η οποία και αποσύρθηκε από τους αήττητες οι οποίοι και υπόβαλαν νέα αίτηση με αριθμό Α115/17 στις 4/07/2017 που αφορούσε δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας. Στις 27/12/2018 κατόπιν διαβουλεύσεων με άλλα Τμήματα και λόγω της έκτασης των εργασιών, υποβλήθηκε νέα αίτηση κατά παρέκκλιση από την Εταιρεία, που αφορούσε ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και απόσυρση της προηγούμενης αίτησης με αριθμό Α115/17».

Η τελευταία αίτηση «μελετάται από το Δήμο και αναμένονται διαβουλεύσεις με αρμόδια Τμήματα για να υποβληθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και να παραπεμφθεί στη συνέχεια στο Συμβούλιο Μελέτης Παρακλήσεων. Το μέλλον της συγκεκριμένης ανάπτυξης θα εξαρτηθεί τόσο από την απόφαση του Δικαστηρίου όσο και από την απόφαση σχετικά με την τελευταία υποβληθείσα αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Αναφορικά με την τοποθέτηση ομπρελών και κρεβατιών στις δημόσιες παραλίες της Λάρνακας «ο Δήμος τηρεί πλήρως και με ευλάβεια όλες τις πρόνοιες Νομοθεσίας. Όσον αφορά την τοποθέτηση ομπρελών και κρεβατιών σε παραπλήσια ιδιωτική περιουσία της συγκεκριμένης οικοδομικής ανάπτυξης, αυτή έγινε από τον ιδιώτη χωρίς την έγκριση του Δήμου Λάρνακας».

Ο Δήμος Λάρνακας καταλήγει στην ανακοίνωση του «σε συνεργασία με το Νομικό του Σύμβουλο και την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών εξετάζουν ποια είναι τα νομικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top