Ασθενής σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Κορινθιακό κόλπο

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Κορινθιακό κόλπο

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 20:17, σε περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου, στον Κορινθιακό κόλπο, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου, στον Κορινθιακό κόλπο.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE