ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμάζεις road trip; Μάθε πώς να 'κάψεις' όσο το δυνατόν λιγότερη βενζίνη

Ετοιμάζεις road trip; Μάθε πώς να 'κάψεις' όσο το δυνατόν λιγότερη βενζίνη

Ένα 'ταξίδι' με το αυτοκίνητο μπορεί να στοιχίζει λιγότερα από αυτό με το αεροπλάνο, όμως δεν παύει να έχει και αυτό το κόστος του. Οι αυξημένες τιμές των καυσίμων είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε, μπορούμε όμως τουλάχιστον να πληρώνουμε λιγότερα για την αυτοκίνηση. Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μπορεί να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση βενζίνης, ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι που οι μετακινήσεις και τα ταξίδια είναι ακόμη περισσότερα.

Επιμέλεια: Στέφανη Γεωργίου

Ήξερες ότι η απότομη επιτάχυνση καίει περισσότερη βενζίνη; Έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο απότομα επιταχύνεις, τόσο περισσότερο καύσιμο καίει ο κινητήρας του αυτοκινήτου μας. Γι΄αυτό είναι προτιμότερο να κρατάς μια σταθερή ταχύτητα στην οδήγηση.

Ο αέρας στα ελαστικά του αυτοκινήτου παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Φροντίσε πάντα να υπάρχει ο σωστός αέρας στα ελαστικά, γιατί αυτό βοηθά και στην πιο ασφαλή μετακίνηση, καθώς επίσης και στο να έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα μικρότερο μέρος του πέλματος του ελαστικού και έτσι να μειώνονται οι τριβές, άρα και να καταναλώνεται λιγότερη βενζίνη.

Το air condition του αυτοκινήτου δεν πρέπει να μένει συνέχεια ανοιχτό, γιατί απορροφά περισσότερη ενέργεια και καίει περισσότερο καύσιμο. Φρόντισε να το κλείνεις κατά διαστήματα για να εξοικονομήσεις περισσότερη βενζίνη.

Όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο. Αυτό ισχύει και για τα πράγματα που παίρνουμε μαζί στα ταξίδια μας. Μην γεμίζεις το αμάξι με περιττά πράγματα, γιατί θα έχεις ένα βαρύ αυτοκίνητο που θα καίει πιο πολύ. Η επιβάρυνση μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 40%.

Το πλήρες γεμισμένο ρεζερβουάρ μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπες σπατάλες, λόγω του ότι πολλές φορές γίνεται θερμική διαστολή του καυσίμου που έχει ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του.

Φτάνοντας στον προορισμό σου, αν υπάρχει η δυνατότητα, πάρκαρε το αυτοκίνητο σε σκιερό ή κλειστό μέρος, ακόμη και το βράδυ. Έτσι, το πρωί που θα ξεκινήσεις για να συνεχίσεις το road trip σου για τον επόμενό προορισμό σου, οι απαιτήσεις του οχήματος όσον αφορά τον κλιματισμό θα είναι σαφώς μικρότερες.

Πηγή: pentapostagma.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top