Σφίγγουν τον κλοιό οι Τούρκοι – Έπιασε δουλεία το «Γιαβουζ» στην Καρπασία

Σφίγγουν τον κλοιό οι Τούρκοι – Έπιασε δουλεία το «Γιαβουζ» στην Καρπασία

Η Τουρκία επιταχύνει το έργο της στην ανατολική Μεσόγειο στις γεωτρήσεις, αλλά και στην θαλάσσια έρευνα αναφέρει σε δημοσίευμα της η τούρκικη εφημερίδα «SABAH».

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζής

Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή για τρεις εβδομάδες ενώ το γεωτρύπανο «Πορθητής», έχει προχωρήσει αρκετά μέσα στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου τις τελευταίες ώρες.

Ο «Πορθητής», θα συνεχίσει την δραστηριότητα γεώτρησης για μερικές ακόμα εβδομάδες, ενώ σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές θέσεις έχει φτάσει στα 5.000 μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας.

Επίσης, το σεισμογραφικό Oruç Reis θα ταξιδέψει από την Κων/πόλη στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το Μπαρμπαρός στις σεισμογραφικές έρευνες.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ανέλαβαν την προστασία των γεωτρήσεων και των θαλάσσιων ερευνών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συγκεκριμένα οι ενέργειες υποστηρίζονται από υποβρύχια, μη επανδρωμένα σκάφη (UAV) και πολεμικά αεροσκάφη όπως και πολεμικά πλοία.

 πηγή: sabah.com.tr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE