ΚΥΠΡΟΣ

Είπε σκληρές αλήθειες ο Κετσπάγια…

Είπε σκληρές αλήθειες ο Κετσπάγια…

Η χθεσινή μέρα ήταν ξεχωριστή για τον Τιμούρ Κετσπάγια, αφού γιόρτασε τα 47α του γενέθλια. Ο άνθρωπος που άφησε ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο νιώθει ανήσυχος με τα όσα συμβαίνουν αλλά παραμένει ρεαλίστης και λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Αρκετοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν με τα όσα ανέφερε χθες ο Τιμούρ, μιλώντας στον Super Sport FM. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γεωργιανός μας κτυπάει το «καμπανάκι» σχετικά με το ποδόσφαιρο μας και την ίδια στιγμή, μας υπενθυμίζει πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά, για να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Είπε αλήθειες ο Κετσπάγια και ο καθένας μπορεί να κρίνει με τα δικά του κριτήρια κατά πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί. Γνώμονας όλων είναι το καλό του ποδοσφαίρου μας. Κατά πόσο όμως αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τα όσα βλέπουμε κα τα όσα φαίνεται πως θα γίνουν στη συνέχεια, είναι μια ιστορία που πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Όλους εμάς που ασχολούμαστε και θέλουμε να βλέπουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο. Γιατί είναι εύκολο να κλείνουμε τα ματιά και ακόμη πιο εύκολο να βάζουμε τα άσχημα κάτω από το χαλί. Όταν όμως τα ακούμε δεν μας αρέσουν. Ή μάλλον δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε…

Αρχικά, ο Τιμούρ είπε: «Δεν έχω ξαναδεί να είμαστε τόσο αυτοκαταστροφικοί σε όλα. Φταίμε εμείς που τους δίνουμε το δικαίωμα αυτούς τους ανθρώπους, που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο να παίρνουν αποφάσεις. Κάνουν πειράματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο». Έντονα ενοχλημένος ο Τιμούρ για το σενάριο αύξησης των ομάδων, συμπληρώνει:

«Κάποιοι πεθύμησαν τα ντροπιαστικά παιχνίδια που γίνονταν με 14 ομάδες. Ο κόσμος κρίνει αλλά δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Η Ομοσπονδία δεν κάνει τίποτα. Εξασφαλίζουν τον ψήφο στις εκλογές και πάμε παρακάτω. Κάποιοι ίσως να θέλουν αδιάφορες ομάδες. Πάνε να κάνουν το μεγαλύτερο λάθος των τελευταίων χρόνων».

Παράλληλα, ο Κετσπάγια επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως πρέπει επιτέλους να υπάρχουν στην Ομοσπονδία άτομα που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο:

«Εμείς φτύσαμε αίμα για να φτάσει εδώ το κυπριακό ποδόσφαιρο. Κάποιοι που δεν έκαναν τίποτα, είναι εύκολο για αυτούς να αλλάξουν τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο παίζεται για τον κόσμο και όχι για τους παράγοντες. Εδώ κάνουν ότι θέλουν οι παράγοντες, διέλυσαν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Διέλυσαν τα σωματεία».

Σχολιάζοντας το πρωτάθλημα μας, ο Τιμούρ σημειώνει πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά έχει πέσει το επίπεδο τα τελευταία χρόνια:

«Μου θυμίζει μια χρονιά που πήγαιναν δύο ομάδες για πρωτάθλημα και περίμεναν από τον αντίπαλο να χάσει βαθμούς. Από αγωνιστική σε αγωνιστική αλλάζουν όλα, υπάρχει ενδιαφέρον. Θα είναι μάχη μέχρι το τέλος για τίτλο και Ευρώπη. Έπεσε όμως το επίπεδο τα τελευταία χρόνια».

Κάθε φορά που ο Τιμούρ Κετσπάγια προχωράει σε δηλώσεις, οι κουβέντες έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μπορούμε να αντιληφθούμε την ανησυχία του για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας και για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι. Άνθρωποι σαν τον Τιμούρ που έδωσαν τόσα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, δεν πρέπει να μένουν στο περιθώριο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από όσα αναφέρει είναι δεκάδες αλλά το θέμα δεν είναι σημερινό. Είναι καιρός να δούμε πιο σοβαρά την κατάσταση και να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο μας από το κάθε τι που μπορεί να το πληγώσει.

Στέλιος Δημοσθένους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες

Eurovision 2024: Tι ρούχο ετοιμάζει ο Κουδουνάρης για τη Silia Kapsis on stage; Το video στο Tik Tok



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top