ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τραγική η ιστορία της κα. Μαρούλας – Στραγγάλισαν τον σύζυγό της σε γηροκομείο

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τραγική η ιστορία της κα. Μαρούλας – Στραγγάλισαν τον σύζυγό της σε γηροκομείο

Στο φως έρχεται η τραγική ιστορία της οικογένειας της κα. Μαρούλας, η οποία φέρεται να βρέθηκε νεκρή κοντά στο Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού, την Τρίτη (6/8).

Θυμίζουμε ότι ην 1η Αυγούστου, είχε επισκεφθεί το Γεν. Νοσοκομείο και το απόγευμα  της ίδια μέρας έλαβε εξιτήριο. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε από πολίτη ξαπλωμένη σε περιοχή του κέντρου της πόλης και μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσηλευτήριο, όπου αφού έτυχε σχετικής θεραπευτικής αγωγής, έλαβε εκ νέου εξιτήριο. Έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνταν και έγινε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία από συγγενικά της πρόσωπα.

Την Τρίτη (6/8) εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας σε κατάσταση τυμπανισμού, πλησίον του νοσοκομείου Λεμεσού, που πιστεύεται ότι ανήκει στην κα. Μαρούλα, ωστόσο αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA.

Ωστόσο, η Παγκύπρια Ομάδα Διαμαρτυρίας κατά της αδικίας και της ακρίβειας, μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώντας ότι το πτώμα ανήκει στην κα. Μαρούλα, θέλησε να κάνει γνωστή την τραγική ιστορία τόσο της ίδια όσο και της οικογένειάς της.

Ενδεικτικό της τραγικότητας των όσων έζησε η κα. Μαρούλα, είναι ότι η ίδια διαγνώσθηκε με καρκίνο, ενώ έπασχε και από άλλες σοβαρές ασθένειες. Επίσης ο σύζυγός της έχασε τη ζωή του το 2017 σε γηροκομείο έπειτα από στραγγαλισμό.

Επίσης, όπως αναφέρεται, οι δύο κόρες της κα. Μαρούλας, επίσης είχαν ιστορικό και θέματα υγείας, ενώ σημειώνεται ότι οικογενειακώς ζούσαν σε μια τρώγλη στα Κάτω Πολεμίδια.

Στην ανάρτηση, ασκείται κριτική στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, που έδωσε δύο φορές εξιτήριο στην 79χρονη ενώ γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και στο κράτος που όπως σημειώνεται, άφησε στο έλεος του Θεού την εν λόγω οικογένεια.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια τα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη ανάρτηση:

Μαρούλλα Κυριάκου 79 ετών. Η άτυχη γυναίκα που δηλώθηκε ελλείπον πρόσωπο την πρώτη Αυγούστου. Βρέθηκε χθες το βράδυ 6 Αυγούστου γύρω στις 8 το βράδυ σε κατάσταση αποσύνθεσης δίπλα στο νοσοκομείο Λεμεσού.
Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Έχουμε δεχθεί πάρα πολλές πληροφορίες από γείτονες της άτυχης γυναίκας, που μας έχουν θορυβήσει και μας έκαναν να νιώθουμε απέραντη λύπη όπως και απίστευτο θυμό για τις ανύπαρκτες κοινωνικές μας υπηρεσίες, υπηρεσίες υγείας όπως και κυβέρνηση φάντασμα. Η κυρία Μαρούλλα βασανιζόταν τα τελευταία χρόνια από καρκίνο, άνοια και άλλες σοβαρές ασθένειες και μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία και γηροκομεία, όπου πέρσι υποβλήθηκε σε επέμβαση ολικής μαστεκτομής. Την μέρα που χάθηκε επισκέφτηκε το ΓΝΛ και τις έδωσαν εξιτήριο. Λίγο αργότερα βρέθηκε αναίσθητη στο κέντρο της πόλης όπου ξανά την πήγανε στο νοσοκομείο και για δεύτερη φορά, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, της έδωσαν δεύτερο εξιτήριο. Φεύγοντας πεζή πλέον απο το νοσοκομείο και σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης, ξεψύχησε λίγα μέτρα μακριά απο το νοσοκομείο αβοήθητη όπου 5 μέρες μετά, βρέθηκε το πτώμα της. Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Εδώ μάλλον αρχίζει. Η άτυχη Μαρούλλα ήταν σύζυγος του Ανδρέα Κυριάκου όπου στις 20-21 Δεκεμβρίου του 2017, βρέθηκε νεκρός από στραγγαλισμό σε οίκο ευγηρίας στην Λεμεσό. Σωρεία παραλείψεων τότε, ανευθυνότητα και αναπάντητα γιατί.
Ο Ανδρέας και η Μαρούλλα έχουν δύο κόρες, με ιστορικό και θέματα ψυχικής υγείας. Ζούσαν όλοι μαζί σε σπίτι τρώγλη και επι χρόνια αρκετοί γείτονες έπαιρναν καθημερινά τηλέφωνο τις κοινωνικές υπηρεσίες όπου η ανταπόκριση τους ήταν από μηδαμινή μέχρι ανύπαρκτη. Μιλάμε για μια οικογένεια πολύ γνωστή στο γραφείο ευημερίας και αστυνομία όπου όλοι τους χρειαζόντουσαν ειδική βοήθεια και μεταχείριση και πάμπολλες φορές απασχόλησαν πολλές υπηρεσίες. Μάλιστα αρκετές ήταν οι φορές που οι γείτονες λάμβαναν απάντηση από τις κοινωνικές υπηρεσίες όπως "πιάννουν ΕΕΕ ας κάμουν καλά που μόνοι τους". Ανήκουστα πράγματα για την Ευρωπαϊκή Κύπρο μας του 2019. Θα μπορούσαμε να γράφουμε επι ώρες, ολόκληρες σελίδες διαφορετικών περιστατικών αυτής της οικογένειας που φανερώνουν μάλλον φωνάζουν, την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων και την γύμνια των υπηρεσιών που μας έφεραν σήμερα σε αυτήν την τραγική κατάληξη. Νεκρός πατέρας, νεκρή μητέρα, η μια κόρη στο ψυχιατρείο και η άλλη να ζει πλέον μόνη και αβοήθητη στην τρώγλη των πιο κάτω φωτογραφιών οι οποίες σοκάρουν. Οι άνθρωποι που μας τις έδωσαν έχουν κάνει εμετούς φεύγοντας απο το σπίτι. Μπορείτε ελεύθερα πλέον κύριοι υπεύθυνοι να πείτε ο Θεός συγχωρέσει τους ή κρίμα την γυναίκα και να πάτε να κοιμηθείτε ήσυχοι στις πανάκριβες βίλλες σας των 500 τετραγωνικών με πισίνες.
Είστε όλοι άχρηστοι….
Κοινοποιήστε παντού σε φίλους σε γνωστούς κανάλια και δημοσιογράφους, για να σταματήσει επιτέλους η συγκάλυψη και το παραμύθι του success story της κυβέρνησης.
Μπορούμε να δώσουμε αρκετές πληροφορίες σε οποιονδήποτε μας τις ζητήσει.
Καλό παράδεισο κ. Μαρούλλα και συγχώρα μας όλους για την αδιαφορία.
Είμαστε για κλάματα...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top