ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ: Ενισχύονται οι δυνάμεις για την πυρκαγιά

ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ: Ενισχύονται οι δυνάμεις για την πυρκαγιά

Από το πρωί του Σαββάτου (10/8) επιχειρούν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις για κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, η οποία παραμένει σε εξέλιξη, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και με επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, που αναχώρησαν με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα στο νησί επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE