ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί από την κυπριακή ΑΟΖ ο Ακάρ: «Κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας» - VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απειλεί από την κυπριακή ΑΟΖ ο Ακάρ: «Κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας» - VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», ανέφερε σε δηλώσεις του από το «Γιαβούζ» ο Τούρκος υπουργός άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, το πρωί της Κυριακής (11/8) επισκέφθηκε με ελικόπτερο την τουρκική φρεγάτα «Γκελίκ» η οποία συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Γιαβούζ», το οποίο εδώ και καιρό βρίσκεται για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Μην περιμένει κανείς πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν θα κάνουν κάτι όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου. Αυτό είναι αστείο δεν μπορεί να συμβεί. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων. Κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο υπουργός.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός, επισκέφθηκε το πλήρωμα του «Γιαβούζ» από το οποίο και πληροφορήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί καθώς και για τα επόμενα τους βήματα, ενώ προς το τέλος της συνάντησης του προχώρησε σε δηλώσεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων εναντίον των δικαιωμάτων μας. Από την αρχή λέμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης κάποιας απόφασης στην οποία δεν συμμετέχουμε κι εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος μας η Τουρκία είναι εγγυήτρια δὐναμη. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα μας. Κάναμε αυτό που πρέπει κι αν χρειαστεί το ξανακάνουμε», είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος και για το Κυπριακό.

Όπως θα δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες, ο Ακάρ δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μαζί με το πλήρωμα σε διάφορες στιγμές της επίσκεψής του.

Σχετικό βίντεο από δηλώσεις:

Μαρία Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top