ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν χρειάζεται ΠΑΝΙΚΟΣ με την Ανόρθωση του Τιμούρ

Δεν χρειάζεται ΠΑΝΙΚΟΣ με την Ανόρθωση του Τιμούρ

Άλλα περίμεναν και άλλα είδαν οι οπαδοί της Ανόρθωσης στο χθεσινό (10/08) δυνατό φιλικό με αντίπαλο την Ομόνοια που έληξε 0-0, όμως δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως ήταν απλά ένα ματς προετοιμασίας και τίποτα περισσότερο.

Τη νέα Ανόρθωση που «χτίζει» ο Τιμούρ Κετσπάγια, θα πρέπει ο κόσμος της «Κυρίας» να την κρίνει στα επίσημα παιχνίδια και σε βάθος χρόνου, χωρίς να γκρινιάζει και να απογοητεύεται με την πρώτη «στραβή».

Σίγουρα, η επιστροφή του Γεωργιανού τεχνικού δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, ειδικά μετά την περσινή εφιαλτική χρονιά σε όλα τα επίπεδα, όμως θα πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός και το κυριότερο, ΥΠΟΜΟΝΗ, γιατί άλλα δεδομένα υπήρχαν στη δεκαετία του 2000 στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, στην πρώτη θητεία του Τιμούρ στον πάγκο και άλλα είναι τώρα, όπου ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας και ΑΕΚ, βρίσκονται τουλάχιστον μια ταχύτητα πιο πάνω από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες.

Είναι γεγονός ότι για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, η Ανόρθωση έδειξε αδυναμία στη δημιουργία φάσεων και στο σκοράρισμα. Ένα πρόβλημα που εντόπισε έγκαιρα ο Κετσπάγια, γι΄ αυτό και έφερε στην ομάδα τους Καλτσά και Σαντίκ, οι οποίοι μπορεί κόντρα στην Ομόνοια να μην έκαναν αισθητη την παρουσία τους, αλλά μόλις προσαρμοστούν, αναμένεται να δώσουν αρκετές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Αυτό όμως που ενόχλησε περισσότερο τους οπαδούς της «Κυρίας», ήταν ο παθητικός ρόλος που είχε σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά επαναλαμβάνουμε, ήταν ένα φιλικό τεστ, στο οποίο η τεχνική ηγεσία έκανε κάποιες δοκιμές ενόψει του ντέρμπι της πρεμιέρας με αντίπαλο την ΑΕΛ εκτός έδρας, θέλοντας να αξιολογήσει κάποια πράγματα.

Μία από αυτές τις δοκιμές, ήταν και η αλλαγή συστήματος, αφού ο Γεωργιανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 αντί για 3-5-2 και έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας…

Καλή η κριτική, ενδεχομένως και ωφέλιμη, ακόμα και η γκρίνια, αρκεί όμως να μην είναι ισοπεδωτική, ειδικά όταν μιλάμε για φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και αν επικρατήσει από το ξεκίνημα της σεζόν στις τάξεις του κόσμου, τότε η ομάδα της Αμμοχώστου θα έχει ένα τεράστιο «βαρίδιο» σε κάθε αγωνιστική να ξεπεράσει.

Κατά τ΄ άλλα, η χθεσινή βραδιά είχε και θετικά στοιχεία, όπως το μηδέν παθητικό και η πολύ καλή παρουσία του τερματοφύλακα Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος έδειξε πανέτοιμος για να αντικαταστήσει τον Λόρια που υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες.

Πλέον, στα επόμενα φιλικά της Ανόρθωσης απέναντι σε Αναγέννηση Δερύνειας και Πάφο, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα προσπαθήσει μεταξύ άλλων να βελτιώσει τις αδυναμίες που εντόπισε και να δουλέψει ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της ομοιογένειας…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top