Προσφορά Ρωσίας για μαχητικά Su-35 στην Τουρκία - Την εξετάζει η Άγκυρα

Προσφορά Ρωσίας για μαχητικά Su-35 στην Τουρκία - Την εξετάζει η Άγκυρα

Η Άγκυρα μελετά την προσφορά της Ρωσίας για την εξαγωγή μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι Su-35 στην Τουρκία, μετά την αποπομπή της τελευταίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού F-35 τον Ιούλιο, έγραψε η εφημερίδα Yeni Safak, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό γενικό επιτελείο αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση.

Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για το ζήτημα. Η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επίσημα για το ζήτημα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του F-35 εξαιτίας του ότι η Άγκυρα προχώρησε στην απόκτηση του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, διευκρινίζοντας πως η χώρα θα έχει τεθεί εντελώς εκτός του προγράμματος τον Μάρτιο του 2020, και δεν θα της παραδοθούν τα περίπου 100 μαχητικά του τύπου που σκόπευε να αποκτήσει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.