ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Στο δικαστήριο 43χρονος

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Στο δικαστήριο 43χρονος

Ανεξέλεγκτη μαίνεται και το πρωί της Τρίτης 13/8 η πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. Λόγω του σκότους τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είχαν καθηλωθεί και η κατάσβεση γινόταν με επίγειες δυνάμεις.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 43 ετών, από χωριό της περιοχής. Φέρεται να έθεσε τη φωτιά κακόβουλα και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης. Ο Υπουργός ανέφερε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί η μέγιστη δύναμη της Πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε εγρήγορση.

Και για την Τρίτη 13/8 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος. «Εργάζονται 38 πυροσβεστικά οχήματα, 120 άτομα προσωπικό από την πυροσβεστική υπηρεσία, το ταμείο θήρας, το τμήμα δασών και την επαρχιακή διοίκηση» ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

Όπως είπε, υπάρχουν υποψίες για το πώς προέκυψε η φωτιά . Ερωτηθείς για παράπονα πολιτών ότι υπήρχε ολιγωρία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για κατάσβεση μετώπων της πυρκαγιάς, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάστηκαν όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ανάκριση ενός προσώπου σε σχέση με τη φωτιά. Διευκρίνισε ότι αρκετά άτομα έχουν κληθεί για ανάκριση και για λήψη καταθέσεων.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου ανέφερε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο. Πρόσθεσε ότι κάηκαν κάποια ακατοίκητα υποστατικά, καλλιέργειες, περιβόλια και αμπέλια, καθώς επίσης και πάσσαλοι και καλώδια της ΑΗΚ. Λόγω της ζημιάς στους πασσάλους και τα καλώδια της ΑΗΚ, σε κάποιες περιοχές έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι οκτώ κάτοικοι του χωριού Κισσούσα που είχαν απομακρυνθεί προληπτικά από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς, έχουν μεταφερθεί για διανυκτέρευση σε υποστατικά γειτονικών χωριών. Λόγω της πυρκαγιάς παραμένει κλειστός ο δρόμος Άγιος Αμβρόσιος – Βουνί και οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το δρόμο Αγίου Αμβροσίου – Κισσούσας,ο οποίος δόθηκε λίγο μετά τις δέκα χθες βράδυ στην κυκλοφορία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top