ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Κρανίου τόπος το δάσος Natura που κάηκε – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Κρανίου τόπος το δάσος Natura που κάηκε – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε κρανίου τόπο έχει μετατραπεί το δάσος Natura στην κεντρική Εύβοια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 13/8 και εξακολουθεί την καταστροφική της μανία το πρωί της Τετάρτης 14/8.

Το δάσος που κάηκε είναι ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας με καστανιές, πλατάνια και ελατα ενώ στο περιβάλλον του ευδοκιμούσαν πολλά σπάνια είδη άγριων ζώων.

Χάρη στην τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής δεν υπήρξε, ευτυχώς, απώλεια ανθρώπινης ζωής ενώ από τις φλόγες γλίτωσαν και τα χωριά που απειλήθηκαν.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, δημοσιεύθηκαν από το Protothema.gr και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής με τα κάποτε πράσινα δέντρα να έχουν καεί και το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

Η Πολιτεία έχει χρέος και ελάχιστη υποχρέωση να στηρίζει τους εθελοντές και να αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE