Στην 5η υψηλότερη θέση η Κύπρος για θανάτους από επιθέσεις

Στην 5η υψηλότερη θέση η Κύπρος για θανάτους από επιθέσεις

Ποσοστό θανάτου από επιθέσεις στην ΕΕ έφτασε το 0,6 ανά 100.000 κατοίκους το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στις Βαλτικές χώρες με 4,6 3,6 και 2,7 αντίστοιχα για Λετονία Λιθουανία και Εσθονία, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία και η Κύπρος στην 5η υψηλότερη θέση με 1,6 και 1,3 θανάτους από επιθέσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (0,1), ακολουθούμενο από 8 κράτη μέλη με συντελεστή 0,5: Λουξεμβούργο, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Ιταλία και την Ιρλανδία. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 0,8 όπως στη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Πολωνία.

Σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat, "o θάνατος οφείλεται σε επίθεση εάν προκύπτει από ανθρωποκτονία ή τραυματισμούς που προκλήθηκαν από άλλο άτομο με πρόθεση".

Οι θάνατοι που σχετίζονται με επεμβάσεις των αρχών του νόμου, ή με πόλεμο αποκλείονται.

Για να συγκριθούν τα ποσοστά μεταξύ των χωρών, ο αριθμός των θανάτων έχει τυποποιηθεί για να ληφθούν υπόψη τα διαφορετικά μεγέθη και οι ηλικιακές τους δομές, αναφέρει η Eurostat.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Ως την «πιο σημαντική πολιτική εξέλιξη» στη σύγχρονη Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ως ορθή στρατηγική επιλογή, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου του 2004.