ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμώνται οι γυναίκες που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

Τιμώνται οι γυναίκες που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

Τους Κύπριους πολίτες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, συμβάλλοντας στη στήριξη συνανθρώπων τους σε κάθε άκρη της γης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις, συγχαίρει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρα Ανθρωπισμού (World Humanitarian Day).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού, η σημερινή ημέρα στοχεύει στο να τιμήσει την ανθρωπιστική δράση ανά το παγκόσμιο και να διαδώσει την ιδέα της παροχής στήριξης σε ανθρώπους σε περιόδους κρίσης.  Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε, επειδή στις 19 Αυγούστου 2003 βομβαρδίστηκε η έδρα του ΟΗΕ στη Βαγδάτη του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρει το Γραφείο, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού είναι αφιερωμένη στις Γυναίκες Ανθρωπίστριες  και στις άοκνες προσπάθειές τους να γίνει ο κόσμος καλύτερος.  Οι Γυναίκες Ανθρωπίστριες διαθέτουν απαράμιλλη μοναδικότητα, λόγω του γυναικείου σθένους, της αντοχής και της ανθεκτικότητας. Τιμώνται οι γυναίκες που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή στις χειρότερες στιγμές μιας κρίσης και είναι αναγκαίο να αναγνωριστεί ο ρόλος των γυναικών στην ενδυνάμωση του παγκόσμιου ανθρωπιστικού κινήματος.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού κάνει ειδική μνεία στις Κύπριες που, όπως όλες οι Γυναίκες Ανθρωπίστριες, εργάζονται αθόρυβα και ακούραστα για να βελτιώσουν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top