ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ: Ποιοί είναι οι υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αμμοχώστου -Βιογραφικά και πεποιθήσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ: Ποιοί είναι οι υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αμμοχώστου -Βιογραφικά και πεποιθήσεις

Την Κυριακή 25/08 όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και την εκλογική μάχη των πέντε υποψηφίων για την ανάδειξη νέου Δημάρχου της πόλης, μετά την απώλεια του Αλέξη Γαλανού.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Η επερχόμενη εκλογική διαδικασία για ανάδειξη δημάρχου Αμμοχώστου, είναι ίσως η σημαντικότερη στην μεταπολεμική εποχή και ο επόμενος Δήμαρχος καλείται να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια αναζωπύρωσης της ελπίδας για επιστροφή. Σκιαγραφήσαμε τα προφίλ των πέντε υποψηφίων και σας παρουσιάζουμε το «Who is Whο» για τον καθένα.

Λίνος Παπαγίαννης: Ο 31χρονος πολιτικός είναι εκλεγμένος βουλευτής από το 2016 στην εκλογική περιφέρεια της Αμμοχώστου με το ΕΛΑΜ. Γεννήθηκε στο Παραλίμνι  στις 27 Ιουνίου 1988, με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Ο Λίνος Παπαγιάννης έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και λογιστική στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2010 ως επαρχιακός γραμματέας του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου, ενώ από το 2011 είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΕΛΑΜ.

Ως βουλευτής,  είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής.

Με σύνθημα «Τούτη η πόλη είναι δική μας» ο Λίνος Παπαγιάννης κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με στόχο επιστροφή της Αμμοχώστου και όλων των κατεχόμενων περιοχών.

Σίμος Ιωάννου: Ο Δρ. Σίμος Ιωάννου γεννήθηκε το 1955 στη συνοικία Αγίου Λουκά στην Αμμόχωστο. Εκεί έζησε στην αγαπημένη του πόλη μέχρι και το 1974, ενώ κατά την περίοδο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Έχει σπουδάσει Ιατρική στο  Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης. Στην ίδια πόλη συνέχισε τις σπουδές και την πρακτική του, αποκτώντας την ειδικότητα της Αθλητιατρικής και της Ορθοπεδικής. Ζει και εργάζεται ως Αθλητίατρος στη Λεμεσό από το 1988 και μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, με συμμετοχή στα αθλητικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της Αμμοχώστου αλλά και της Λεμεσού. Το 1990 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου, ενώ από το 2011 υπηρετεί το Δήμο από τη θέση του Αντιδημάρχου.

Ο Δρ. Σίμος Ιωάννου είναι νυμφευμένος με την οδοντίατρο Σοφία Σωκράτους και έχει δύο παιδιά, τον Πάτροκλο 29 ετών Πολιτικό Μηχανικό και την Μύρω 24 ετών Τεχνολόγο Τροφίμων με ειδίκευση στην Γαλακτοκομία.

«Για την Πόλη μας. Για τους ανθρώπους της. Για την ψυχή μας». Ο Σίμος Ιωάννου κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΟ, την Συμμαχία Πολιτών   και το ΑΚΕΛ, και φιλοδοξεί η Αμμόχωστος να γίνει ξανά η «Βασιλεύουσα».

Νίκος Κάρουλας: Γεννήθηκε το 1959 στην Αμμόχωστο και είναι γιος του φαρμακοποιού Ανδρέα Κάρουλα και της Μπέλλας Νικολαΐδη.

Είναι εκτοπισμένος στην Λάρνακα από το 1974 και σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Λυών.  Υπήρξε καλαθοσφαιριστής στην Ανόρθωση Αμμοχώστου και πετοσφαιριστής στον Μαραθώνα. Είναι διευθυντής φαρμακευτικής εταιρίας και πάντοτε ήταν ενεργός στα κοινά της πόλης. Από το 2006 είναι δημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου  και πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού του Δήμου. Είναι νυμφευμένος με την Αννίτα Πιερή Κάρουλα και μαζί έχουν 3 παιδία.

Κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου υποστηριζόμενος από το ΔΗΣΥ με στόχο και όραμα την «επανένωση της πατρίδας μας για επιστροφή στην πόλη μας».

Ανδρέας Λόρδος: Με καταγωγή το Αυγόρου και τον Άγιο Σέργιο, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1968 και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας.

Υπήρξε αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων στην 33ΜΚ, ενώ το 1992 αποφοίτησε  από την  Σχολή Περιβαλλοντικής Αρχιτεκτονικής του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια.  Είναι αρχιτέκτων, κατασκευαστής και επιχειρηματίας ανάπτυξης γης. Το 2009 αποφοίτησε εκ νέου από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, με πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Από το 2011 έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλές δικοινοτικές δράσεις και συγκεντρώσεις ως ομιλητής και ως εθελοντής, ενώ το 2013 ήταν συνιδρυτής και μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Υδρογονανθράκων.  Το 2016 κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου στις δημοτικές εκλογές ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας Unite Cyprus Now.

Στην εξαγγελία του αναφέρει πως θα κατέλθει ανεξάρτητος  «για την αξιοπρέπεια μας, για τους νεκρούς μας, για τους παππούδες και τους αγαπημένους μας που έφυγαν».

Γεώργιος  Κ. Σταυρή: Κατάγεται από την ενορία της Αγίας Ζώνης της Αμμοχώστου γιός του Κλεάνθη και της Δάνας Σταυρή. Είναι απόφοιτος  του Οικονομικού Λυκείου Νεοκλέους στην Λευκωσία και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ώς Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού κατόπιν εκπαίδευσης στην ΣΕΑΠ.

Φοίτησε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο, Stanford University στις ΗΠΑ και αποφοίτησε  με τρία πτυχία, στα Οικονομικά , στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Πολιτικές. Την τρέχουσα περίοδο είναι υποψήφιος Διδάκτωρ σε δύο Πανεπιστήμια σε θέματα ενέργειας κι οικονομικών καθώς και το Διεθνές Δίκαιο. Από το 1988 διδάσκει σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, το αντικείμενο των διεθνών πολιτικών και οικονομίας.

Από το 2016 είναι διευθυντής του «Ευρω-Μεσογειακού Ινστιτούτου Γεωπολιτικής» στη Κύπρο και του αντίστοιχου παραρτήματος στην Σερβία για τα Βαλκάνια, «Βalkan Institute of Geopolitics-B.I.G”

Με το σλόγκαν «Αχαιοί, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα» κατέρχεται ανεξάρτητος στις δημοτικές εκλογές για την Αμμόχωστο, για την οποία επισημαίνει πως  «είναι το πλέον επιστρεφόμενο τμήμα των Κατεχομένων εδαφών της Κύπρου».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top