ΙΤΑΛΙΑ: Στο λιμάνι τελικά μετά απο 19 ημέρες το πλοίο Open Arms με 80 μετανάστες

ΙΤΑΛΙΑ: Στο λιμάνι τελικά μετά απο 19 ημέρες το πλοίο Open Arms με 80 μετανάστες

Το πλοίο της Open Arms, που παρέμενε επί 19 ημέρες αγκυροβολημένο στα ανοικτά ενός μικρού ιταλικού νησιού με περίπου ογδόντα εναπομείναντες μετανάστες και πρόσφυγες, ελλιμενίστηκε εντέλει στη Λαμπεντούζα και οι επιβαίνοντες σε αυτό άρχισαν να αποβιβάζονται, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms καλωσόρισαν ακτιβιστές καθώς έμπαινε στο λιμάνι.

Το Open Arms έδεσε στο λιμάνι μερικές ώρες μετά την εισαγγελική διαταγή που προέβλεπε να αποβιβαστούν αμέσως οι 81 μετανάστες που απέμεναν στο σκάφος μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο και το Open Arms να κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.