ΙΤΑΛΙΑ: Στο λιμάνι τελικά μετά απο 19 ημέρες το πλοίο Open Arms με 80 μετανάστες

ΙΤΑΛΙΑ: Στο λιμάνι τελικά μετά απο 19 ημέρες το πλοίο Open Arms με 80 μετανάστες

Το πλοίο της Open Arms, που παρέμενε επί 19 ημέρες αγκυροβολημένο στα ανοικτά ενός μικρού ιταλικού νησιού με περίπου ογδόντα εναπομείναντες μετανάστες και πρόσφυγες, ελλιμενίστηκε εντέλει στη Λαμπεντούζα και οι επιβαίνοντες σε αυτό άρχισαν να αποβιβάζονται, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms καλωσόρισαν ακτιβιστές καθώς έμπαινε στο λιμάνι.

Το Open Arms έδεσε στο λιμάνι μερικές ώρες μετά την εισαγγελική διαταγή που προέβλεπε να αποβιβαστούν αμέσως οι 81 μετανάστες που απέμεναν στο σκάφος μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο και το Open Arms να κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE