ΙΤΑΛΙΑ: Στο λιμάνι τελικά μετά απο 19 ημέρες το πλοίο Open Arms με 80 μετανάστες

ΙΤΑΛΙΑ: Στο λιμάνι τελικά μετά απο 19 ημέρες το πλοίο Open Arms με 80 μετανάστες

Το πλοίο της Open Arms, που παρέμενε επί 19 ημέρες αγκυροβολημένο στα ανοικτά ενός μικρού ιταλικού νησιού με περίπου ογδόντα εναπομείναντες μετανάστες και πρόσφυγες, ελλιμενίστηκε εντέλει στη Λαμπεντούζα και οι επιβαίνοντες σε αυτό άρχισαν να αποβιβάζονται, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms καλωσόρισαν ακτιβιστές καθώς έμπαινε στο λιμάνι.

Το Open Arms έδεσε στο λιμάνι μερικές ώρες μετά την εισαγγελική διαταγή που προέβλεπε να αποβιβαστούν αμέσως οι 81 μετανάστες που απέμεναν στο σκάφος μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο και το Open Arms να κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE