Δένδιας-Λάουι: Κοινή αντίληψη Ελλάδας-ΗΠΑ σε θέματα Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Δένδιας-Λάουι: Κοινή αντίληψη Ελλάδας-ΗΠΑ σε θέματα Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Η κοινή αντίληψη της Ελλάδας και των ΗΠΑ σε θέματα που αφορούν την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η πρόοδος στον Στρατηγικό Διάλογο των δύο χωρών και η ενίσχυση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μια φορά κατά τη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με την Πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νίτα Λάουι (Nita Lowey).


Ειδικότερα, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Δένδιας, «επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στη συνάντησή του με την πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νίτα Λάουι, με την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, η κοινή αντίληψη σε θέματα που αφορούν την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η πρόοδος στον Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ- Ελλάδας και η ενίσχυση της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.