Οι ΗΠΑ μπορεί να αναπτύξουν νέους πυραύλους στην Ευρώπη και η Μόσχα θα απαντήσει αναλόγως, είπε ο Πούτιν

Οι ΗΠΑ μπορεί να αναπτύξουν νέους πυραύλους στην Ευρώπη και η Μόσχα θα απαντήσει αναλόγως, είπε ο Πούτιν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να αναπτύξουν έναν νέο πυραυλικό σύστημα στη Ρουμανία και στην Πολωνία, εκτίμησε την Τετάρτη 21/8 από το Ελσίνκι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι κάτι τέτοιο συνιστά απειλή, στην οποία θα πρέπει να απαντήσει.


Την Δευτέρα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην επιτυχημένη δοκιμή ενός συμβατικού πυραύλου κρουζ που έπληξε τον στόχο του αφού προηγουμένως πραγματοποίησε πτήση 500 χιλιομέτρων.

Αυτή ήταν η πρώτη πυραυλική δοκιμή για τις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή τους από τη συνθήκη INF, στις αρχές του μήνα. Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιήσει τα συστήματα εκτόξευσης που διαθέτει στη Ρουμανία και την Πολωνία για να εκτοξεύσει τέτοιους πυραύλους και ότι η Ρωσία θα χρειαστεί να απαντήσει με τον κατάλληλο και ανάλογο τρόπο.

"Εκτοξεύσεις αυτού του πυραύλου μπορούν να γίνουν από τα συστήματα που ήδη υπάρχουν στη Ρουμανία και την Πολωνία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξει το λογισμικό. Και δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί εταίροι μας θα ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση για κάτι τέτοιο", είπε.

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πάντως ότι δεν σχεδιάζουν την ανάπτυξη νέων πυραύλων στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Φινλανδό Πρόεδρο Σαούλι Νιινίστο, ο Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στην πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε σε μια στρατιωτική βάση στη βόρεια Ρωσία, κατά τη διάρκεια της δοκιμής ενός οπλικού συστήματος.

Σημείωσε όμως ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα για το θέμα αυτό, λόγω της στρατιωτικής φύσης του. Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποιο ήταν το οπλικό σύστημα που δοκιμαζόταν στη βάση του Αρχανγκέλσκ, είπε όμως ότι χρειάζεται ένα καλύτερο σύστημα για την ανταλλαγή πληροφοριών για τέτοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE