ΚΥΠΡΟΣ: Στάση εργασίας από τους φαρμακοποιούς

ΚΥΠΡΟΣ: Στάση εργασίας από τους φαρμακοποιούς

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται την Παρασκευή (23/08), οι υπάλληλοι των φαρμακευτικών υπηρεσιών, ζητώντας διάλογο με την εργοδοτική πλευρά για επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου υπαλλήλων φαρμακευτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου.

Η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι η στάση εργασίας "κατ' ουδένα λόγο δε στρέφεται εναντίον των ασθενών, αλλά αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της εργοδοτικής πλευράς ώστε να προσέλθει σε γόνιμο διάλογο προς επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν με τις αλλαγές που προωθούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και επηρεάζουν άμεσα όλους τους φαρμακοποιούς δημόσιους υπαλλήλους αποσπασμένους στον ΟΚΥΠΥ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν στην υποστελέχωση των νοσοκομείων, στις μετακινήσεις και μεταθέσεις προσωπικού "που τροχοδρομούνται παρακάμπτοντας τη νενομισμένη οδό μέσω της ΕΣΥ, και την "προσπάθεια μεταβολής των όρων εργοδότησης όπως αυτοί αναφέρονται και περιγράφονται στα σχέδια υπηρεσίας και στα συμβόλαια εργοδότησης".

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.