ΚΥΠΡΟΣ: Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Πατριάρχη Αλεξάνδρειας

ΚΥΠΡΟΣ: Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Πατριάρχη Αλεξάνδρειας

Στην Κύπρο έφτασε την Παρασκευή (23/8) ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος θα παρευρεθεί στην ετήσια συνάντηση της κατασκήνωσης νέων των ορθόδοξων χριστιανικών εκκλησιών της Μέσης Ανατολής.

Πέραν αυτού, την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Θεόδωρος θα έχει ξεχωριστή συνάντηση και με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, όπως έχει ανακοινωθεί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Ακολούθως τον συνόδευσε μέχρι και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου έλαβε χώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προκαθημένου της κατά Αλεξάνδρειαν Εκκλησίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
 
Στη συνέχεια, προστίθεται, ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στην παρουσία και του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου, ο οποίος προεδρεύει της συνοδικής επιτροπής επί της νεότητος, του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Επισκόπου Νιτρίας Νικοδήμου, των Επισκόπων Καρπασίας και Μεσαορίας και λοιπών κληρικών.
 
Αναφέρεται ακόμη ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα προεξάρχει του αρχιερατικού συλλειτουργού που θα τελεσθεί την Κυριακή, 25 Αυγούστου, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Στέγης στην Κακοπετριά, εκεί όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και φιλοξενούνται κάθε χρόνο ορθόδοξοι νέοι από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την Κύπρο.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.