ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσιακή ακόμα και… σβηστή η Εθνική Ελλάδας

Εντυπωσιακή ακόμα και… σβηστή η Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική… καθάρισε την Ιορδανία (92-65) χωρίς καν να «φορτσάρει» και ξεκίνησε ιδανικά τους αγώνες της στην Ασία μπροστά σε 4.000 Κινέζους, που την υποστήριζαν λόγω του Γιάννη.

Εύκολη δουλειά είχε η Ελλάδα στο τουρνουά «Atlas», με το οποίο έκανε… πρεμιέρα στους αγώνες επί ασιατικού εδάφους. Η υποδεέστερη Ιορδανία δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα για περισσότερα από 8-9 λεπτά στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, η οποία βρήκε άλλον έναν… σύμμαχο στην προσπάθειά της για το Παγκόσμιο Κύπελλο: το κοινό της Κίνας! Η παρουσιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη «γαλανόλευκη» έκανε τους 4.000 Κινέζους στις εξέδρες να πανηγυρίζουν για την Εθνική και τον «Greek Freak», ο οποίος αποτέλεσε πόλο έλξης. Το επόμενο «τεστ» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι τη Δευτέρα (25/8) με τον νικητή της αναμέτρησης Κίνα – Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για άλλη μία φορά εκ των MVP της Ελλάδας, ενώ πολλές λύσεις έδωσε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. «Άρεσαν» ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, δεν χρειάστηκε να… γκαζώσουν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο – Νικ Καλάθης.

Η Ιορδανία θέλησε να μπερδέψει την Εθνική με το run ‘n gun παιχνίδι της με τα πολλά τρίποντα, όμως η Ελλάδα είχε απαντήσεις με τον «ζεστό» Ιωάννη Παπαπέτρου (15-9 στο 5′). Μάλιστα, με τον 25χρονο σμολ φόργουορντ να μετράει 10 πόντους (5/5 2π.) στο δεκάλεπτο, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 25-17. Η «γαλανόλευκη», πάντως, κατά διαστήματα στην αρχή του αγώνα έδειξε να… πληγώνεται από τις αλλαγές στην άμυνα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άλλαξε όλη την πεντάδα του στο δεύτερο δεκάλεπτο και δια χειρός Γιώργου Παπαγιάννη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (27-17). Η άμυνα είχε σφίξει για τα καλά με την second unit (Μάντζαρης, Λαρεντζάκης, Θανάσης, Πρίντεζης, Παπαγιάννης) και με τη διαφορά στο +14 (36-22 στο 15′) η Ελλάδα άρχισε να… απελευθερώνεται στο παρκέ (+20 στο 18′, 45-25). Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον πίνακα του σκορ να γράφει 47-33.

Η διαφορά στο σκορ και τη δυναμική των δύο ομάδων έδωσε την ευκαιρία στον Σκουρτόπουλο να δοκιμάσει πράγματα και η ψηλή πεντάδα με Καλάθη, Παπανικολάου, Βασιλόπουλο, Γιάννη και Μπουρούση πήρε λεπτά στο παρκέ (53-36 στο 25′). Μάλιστα, οι… πτήσεις του «Greek Freak» έκαναν τους 4.000 Κινέζους να ξεσηκωθούν και να πανηγυρίζουν για την Εθνική! Μέχρι το 30’ τίποτα δεν άλλαξε δραματικά, με τη «γαλανόλευκη» να συνεχίζει τον περίπατό της (64-46).

Το ματς είχε μετατραπεί από νωρίς σε… τυπική διαδικασία και οι δοκιμές συνεχίστηκαν, με το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Ο MVP του ΝΒΑ είχε μερικά «ξεσπάσματα» στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, ενώ ο κόουτς της Εθνικής δοκίμασε και σχήμα με τρεις γκαρντ στο παρκέ (Μάντζαρης, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης). Οι Ιορδανοί δεν μπόρεσαν να βάλουν πραγματικά… δύσκολα στην Εθνική, η οποία άρχισε τα ματς προσαρμογής της στην Κίνα με ιδανικό τρόπο και «φλέρταρε» με διαφορές 25-30 πόντων, μέχρι το τελικό 92-65.

Τα Δεκάλεπτα: 25-17, 47-33, 64-46, 92-65.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top